Size de Oldu mu?
Sayfaya git: 1, 2, 3, 4, 5, 6, Sonraki

Anime Manga Forum -> Konu Dışı

Yazar
Yasaklı Üye

Teşekkür: 482
Uyarı: 1

Durumu: Çevrimdışı

Orihime
Yasaklı Üye
Size de Oldu mu? Konu: Size de Oldu mu?
Alıntıyla Cevap Gönder
Başlığı forumumuz üyelerinden Obuzi'nin imzası üzerine açmaya karar verdim. İşte o imza:

İnsan şöyle bi ilk kayıt olduğu zaman ki yorumlarını okuyunca kızarıyor. Yapmayın, okumayın...
Bir şey daha söylemem gerekirse hem Rukia hem
Hinata'yı severdim. Hatta Rukia'yı bayağa severdim. Ne zamam ki antiSakura antiOrihime olayları patlak verdi, soğudum. Şimdi bu durum beynimin hangi lobuyla ilgili? İstemli mi istemsiz mi? Beyinciğimi çıkarsalar gene aynı davranışı sergiler miyim? Oturun, az biyoloji bakın.

Açıkçası imza çok hoşuma gitti. Daha ilk cümlesinden katılmamak elde değil. Hepimizin (bu konuya en iyi örnek ben oluyorum galiba) ilk yorumlarından rahatsız olduğu anlar olmuştur... Bu, forum geçmişimizle de alakalı değil, genel olarak yeni bir forumda çömez üye olarak birtakım saçma yorumlar, daha sonra çelişki oluşturacak alakasız cevaplar yazabiliyoruz. Benimle aynı anda üye olan, iyi de anlaştığım bazı arkadaşlar daha Otaku Seviye 3'e geçmeden bu forumu terk ettiler. İşte ben bunu yapamadım, onlar gitti ben kaldım... Ama forumda kalanların da yorumlarının eskisine göre daha objektif, daha oturmuş olduğu söylenebilir. Şahsi olarak ben Death Note'tan başka animelerle de tanıştığım için daha çok söyleyeceğim söz oldu, işte bu sevindirici. Kahkaha Atıyor

İlk soruyu anladınız sanırım... Foruma ilk geldiğinizden bu yana ne değişti? Artık benim gibi, şimdiki yorumlarınızı daha sağlıklı buluyor musunuz? Değişen fikirleriniz neler oldu (örneğin ben nefret ettiğim karakterleri çok sevmeye başladım ya da tam tersi oldu, aşağıda örneklerini vereceğim)? Ve bunun sebepleri...

Evet. Naruto, benim ilk izlediğim uzun soluklu anime olmasının kurbanıdır. Onun yerine Bleach'i izlemiş olsaydım, Bleach de bundan nasibini alacaktı. Özellikle Kishimoto'yu çok eleştirdim bu noktada. Her neyse seri başladığında Orochimaru'dan nefret etmiştim örneğin, şimdi o kadar da önemli bir güç olmadığını düşünüyorum onun. Tabii çok önemli bir güç aslında. Bunu ilerleyen bölümlerde anlayacağız...

Kişiliği değişen karakterlerle birlikte benim onlara karşı tutumum da değişti. Örneğin Gaara, Temari, ve en önemlisi, İTACHİ. Bunlar olumlu yöndeki örneklerdi. Bir de bunların olumsuzu var. Ki bu noktada Obuzi'nin imzasında yazanlar devreye giriyor işte... Bazı karakterleri çok seviyorsunuz, ama fanlar veya 'fanla karıştılanlar' soğutuyor sizi... Obuzi'nin imzasında kullandığı örnekleri vereceğim ben de. Daha tartışmasız olanla başlayayım: Orihime. Bu kıza olan nefret yüzünden bayaa bi önyargıyla izlemeye başlamıştım seriyi. Tabi siz siz olun, bunu yapmayın. Siz bir seri bitmeden kafanızda favori çiftler de oluşturmayın, sonra hüsrana uğruyorsunuz. Benim İchiRuki'ye yaptığım gibi... Aslında benden daha koyu İchiRuki fanları buraya kanıtlarını sereceklerdir (sersinler, bu onun için bir başlık zaten) lakin ben
Spoiler:
ikisinin birbirini sevdiğini düşündüren bir şeyle karşılaşmadım... Aksine, beni ilk yaptığım yorumlarımdan utandırırcasına Orihime daha çok etkiledi. Bir kere, sıradan bir fan kızı gibi değildi. Bunu İchigo'ya neden aşık olduğunu bilemememiz veya onun hakkında 'Ay çok yakışıklı' tarzında yorumlar yapmamasından anlayabiliyoruz. Bir de şu var:
Spoiler:
Daha ne olsun ya?

Haa bi de İçigo'nun da umutlandırması var orası ayrı... Kucaklama olayı başlı başına buna bi örnekti. Sonra onun elini tutması, ona o kadar nazik olması... İçiHime'yken buna bayaa bi örnek toplamıştım da, neyse yeri değil. Çok Mutlu

Ben, Orihime'nin İchigo'yu çocukluktan beri tanıdığı için aşık olduğunu düşünüyorum. İşte bu noktada da İchiHime, İchiRuki'den daha avantajlı nazarımda... Rukia ve Renji de çocukluktan tanışıyorlar, yani Soul Society'yi bir köy, Karakura Town'ı bir şehir olarak düşünürsek İchigo ve Rukia arasındaki bu derin uçurum daha iyi anlaşılabilir... Rukia'nın kurtarıldıktan sonra SS'de kalmak istemesi de buna bir örnektir. Soul Society, Rukia'nın alıştığı yerdir. Ve Soul Society'deki yaşam da normal bir insan yaşamından daha uzun olduğu için kendini yenileyen taraf hep insan dünyası olacaktır. Demek istediğim, insan dünyası 2000'lerdeyse (ki bu noktada Tite Kubo'yu tebrik etmek lazım, mangası uzun soluklu bir seri olduğu için şu anda izlediklerimiz manganın konusuna göre geçmişte kalıyor ve İchigo'nun en son kullandığı telefon da bugünkü ileri teknoloji olanlardan değil, yani mangaka mantık hatasına düşmemiş) Soul Society 1900'leri yaşayacaktır...

Sonra, Orihime sıradan fan kızları gibi sadece İchigo'yu düşünmemektedir. Öyle görünse de, düşündüğü pek çok insan vardır. Ve Rukia'yı kıskandığını belli etse de o da onun iyi arkadaşıdır, Orihime de Rukia'ya aynı uzaklıktadır. Ve Orihime, pek çok yerde İchigo'yu düşünmüştür. Kendisi aç olduğu halde, o yemiyor diye yemek yemeyi reddetmiştir. Veya kendi yemeğinden doymadığı halde ona ayırmıştır vs. Orihime'ye eksi puan kazandıran şeyler de var tabii. Örneğin o çok paylaşımcı tarafı. Çok zeki, fakat aptal görünmeyi sevdiği için Rukia'nın İchigo'dan hoşlanma mevzusunda 'kızların üstünlüğü' gibi çok çok saçma bir şeyi ortaya atmıştır örneğin. Ya da Nel Tu, Riruka gibi kızların duygularını anladığını beyan etmesi... Tabii bu onun insani yönünü yukarı çekiyor. Orihime'nin düşmanları için bile gözyaşı dökmesi çoğunluğu etkileyen olaylar arasındadır. Ve Orihime, bu noktada İchiRuki aşkı canon olsa bile bu ikisinin mutluluğunu düşünecek taraf olma özelliğini koruyor. Tabii, serinin romantizmle bitmemesi yüksek ihtimal. Bunu Kubo'nun röportajlarından anlıyoruz. Açıkçası benim gönlüm İchiHime'ye gitmedi değil, hala bir İchiRuki'ciyim ama Kubo kalkıp da İchiHime'yi canon yaparsa üzülmem. Velhasıl, tarafların birbirini çocukluktan beri tanıması bırakın bir animeyi, bir kitapta veya filmde olsun artı puandır. Ayrıca Rukia, İchigo'ya göre kat kat görmüş geçirmiştir. Yani aralarında doğacak aşk, fazlasıyla zıtlıkların ürünü olacaktır...

Evet, bir de daha tartışmalı olan taraf var. Orihime hakkında bu kadar yazdıysam Sakura kim bilir ne kadar uzun tutacak. Açıkçası, Sakura hem güzel hem de çirkin. Gerçek hayatta pembe saçlı karakterler var olmadığı için güzelliğini tartamayız. Aynı zamanda her zaman zekası vurgulanmış bir karakterdir, ancak güçsüz bir kunoichi olması ve çoğunluğu rahatsız eden Naruto'ya muamelesi onu aptal kılmaktadır. Yani Sakura her ikisidir ve bu, Kishimoto'dan ileri gelmektedir. Kız karakter yaratma konusunda sorunlu olduğunu itiraf eden mangaka, Sakura'yla ilgili fikrini sürekli değiştirmektedir. Yani Sakura, fan kızları içindir ve ben benim gibi (hatta benim de fikirlerim değişmek üzere) onu sevenleri anlamak gerektiğini düşünüyorum. Sevmeyenlerse patlamaya hazır bir dinamit gibi dolaşmamalılar. Tabii, işin bir de arada kalanlar tarafı var. Sakura ve Hinata, ister istemez rakipler. Merkezimize Naruto'yu alıyoruz: Naruto Sakura'ya aşık (ki Shippuden'de daha ağırbaşlı hareket ettiği söylenenler arasındadır), Hinata da Naruto'ya. Başlangıçta, ben Hinata'nın Naruto'ya kendine güveninden ötürü -Hinata'da olmayan bir özellik- hayranlık beslediğini düşünürdüm. Ama
Spoiler:
söylemek bahsettiğim 'fanlık yapma'ya girer. İzleyicinin küçük bir kısmı; bilerek, isteyerek fanlık yapıyor. 'Arada kalanlar' ise yanlış anlaşılıyor. Hinata ve Sakura'nın güçlerinin karşılaştırılması gibi çok çok basit bir tartışmada bile tarafmış gibi algılanıyor. Üzgünüm ama, burada suç antiler, yani o küçük kısmın. Antiler, sürekli ve sürekli bu iki kızın karşılaştırmasını yaparak (bahsettiğim sadece Sakura antileri değil, Hinata antilerinin var olduğu da bir gerçek fakat bu forumda göremediğimiz için dünya sanki Sakura fanları ve antileri gibi ikiye ayrılmış sanılıyor) bu tartışmanın taze kalmasını sağlıyorlar. Yani bir nevi, belki de her iki karakteri de sevme potansiyeli taşıyan insanları birini seçmeye zorluyorlar. Benim gibi başlangıçta Hinata'yı seven bir sürü üye vardı, ki bunlardan biri de açıkça Obuzi'ymiş, bizler Sakura'ya atılan bu lüzumsuz çamur yüzünden Hinata'dan soğumaya başlıyoruz. Sakura'nın yaptıkları bellidir, yani 1'in üzerine 10 katarak söylemeye gerek yok. Burada bakış açısı da devreye giriyor tabii. Ama biz fanların veya antilerin, güç karşılaştırmasında bile ikiye ayrılmasını gerektirmiyor bu durum. Ben öyle düşünüyorum en azından. Sizin de fikirlerinizi öğrenmeyi çok isterim.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
06 Tem 2012 16:32, Değiştirme: 08 Tem 2012 15:42 (Toplamda 5 kere)
Bu mesaja teşekkür edenler (9 kişi): MsClancy, Zabimaru!!, Monkey D. Luffy, obuzi, vivi, bloom_sasusaku, Desdemona, Luchia Nanami, Balera Silence

Balera Silence
Mangaka
Mangaka

Favori Anime & Manga: elfen lied - soul eater - death note - code geass - bleach - FMA - katekyo hitman reborn - durarara!!!...
Teşekkür: 387

Balera Silence
Mangaka
Size de Oldu mu? Konu: Yanıt: Size de Oldu mu?
Alıntıyla Cevap Gönder
Bunu sadece forumda yaşamıyorum aslında. Bi gün oturup facedeki duvarımı boşaltmaya kalktım ve ilk üye olduğum zamanlarda paylaştığım videolardan iğrendim.

Forumda ise pek bişey değişmedi ama evet, eski başlıklarda çok fazla yorumum, ne biliyim üyenin biriyle (banlandı gerçi o) DN One Shot ı ve bi karikatür hakkında ettiğim kavgalar var. Hatırlamak bile rahatsız edici oluyor. Sanırım bunun sebebi sanal dünyanın gerçek hayatımla iç içe geçmiş olması. Sanki gerçekmiş gibi.

Hatta şöyle; bi yerde çok uzun zaman geçirip kayda değer arkadaşlar edinemiyorsam orayı terketmem gerekirken terketmeyip sinir bozucu taraflarımı orada afişe ediyorum. Evet, bir çeşit saplantı gibi. Yani sadece bir kaç ay önce düşünce başlığına attığım mesajlarım oldukça can sıkıcı.

Evet: Sorunluyum.

Gidiyorum. Uzun bir süre de dönmeyeceğim. Umarım özlemezsiniz. Fic ve art sayfalarımı da sildiriyorum. Ha bi de sere umarım bunu görürsün, zira gitsem de resmimi yarışmaya dahil etmeni istiyorum. Hatıra olsun.
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger  
06 Tem 2012 16:42
Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): t1ber1um, Orihime

CloudT
Yönetici

Teşekkür: 1749

CloudT
Yönetici
Alıntıyla Cevap Gönder
Sanırım çok düz mantık yaklaşan biriyim yada umursamaz -ki karşıt fan grubu gibi bir şeylere hiç sıcak bakmadım yada birinin aşırı fanlığını yapıp sonra ona biri laf attı diye üstüne çamur kusmadım.

Anti Sakura yada Anti Hinata gibi durumlar zerre alakadar etmiyor. Fanlık yapacaklarım genelde eski seriler olur ki o serileri kim izledide gelsin bana karşı saldırıda bulunsun.

Birinni fanlığını ciddi anlamda yapacaksam ve yeni yetme biri de çıkıp "onlarda ne öyle çizimleri berbat hiç bir şey anlamadım" diye lafa girerse işte ancak belki o zaman anime damarlarım kabarırda üstüne bir ton laf dökerim.

O bahsetmek istediğim fan'ı olacağım animelerse;

Kenshin, Cowboy Bebop , Ippo, Slam Dunk, Doraemon, Dragon Ball, Lupin, Gundam, Space Adventure Cobra, Akira, Legend Of Galactic Heroes, Hokuto No Ken, Ashita No Joe diye uzayan bir seri topluluğından bahsediyorum.

Neredeyse bu seriler gibi eski serilerler büyüdüm ben tamam Pokemon, Digimon, Power Rangers vs onları saymıyorum onları izlemeyen yoktur ama çocukluğumdan beri animelerle iç içeyim zaten ve bu serilere işte paha biçilemez.

Gel gelelim ki, Sakura ve Hinata birbirine girmiş Naruto & Sasuke ilişkilerine bir şeyler olmuş biri ordan çıkıp "sen ne dersin benim Saskeeeemeee" diye bağırırsa ancak bir tarafımla gülerim.

Ve kısaca şu forum bize, bana ne kattı sorusuna gelirsek, benim için değişen tek şey rahatça animeler hakkında konuşabileceğim bir ortam var onun dışında değişen hiç bir şey yok görüşlerim, düşüncelerim her şey aynı. Ama iyi ki burası var çünkü bazen bir iki animeden bahsedince "o da nesi" gibi şaşkın ifadeleri görmekten bıktım.

Ayrıca, buradaki arkadaşlar her ne kadar ara sıra kavga, tartışmaya girmeye hazır vaziyette olsada aralarındaki muhabbet bence harika.

Saçmaladığım noktalar olabilir artık o kadar kusur kadı kızında da olur.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Anime Listesi  
06 Tem 2012 16:55
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): vivi

Shanks
Mangaka
Mangaka

Teşekkür: 2057

Shanks
Mangaka
Alıntıyla Cevap Gönder
CloudT yazmış:
O bahsetmek istediğim fan'ı olacağım animelerse;

Kenshin, Cowboy Bebop , Ippo, Slam Dunk, Doraemon, Dragon Ball, Lupin, Gundam, Space Adventure Cobra, Akira, Legend Of Galactic Heroes, Hokuto No Ken, Ashita No Joe diye uzayan bir seri topluluğından bahsediyorum.

Mesajın bu kısmı oldukça nostaljik kokuyor.. Gülücük Dağıtıyor

En Yukarı Git
06 Tem 2012 17:56
Anka24
Misafir

Anka24
Misafir
Alıntıyla Cevap Gönder
@otaku-sama bende senin gibi hissetmiştim geçenlerde ilk kez fc-anti fc sayfalarını görmüştüm Orihime anti fc de Orihime'ye edilen hakaretler felan soğdurdu Rukia'dan zaten Hinata'yı hiçbizaman sevmedim ama Sakura anti fc ye yazılan yazılarda baya kötü.

En Yukarı Git

06 Tem 2012 23:06
Nami
Üşengeç Kalem

Tanıtımlar: 7
Teşekkür: 4292

Nami
Üşengeç Kalem
Alıntıyla Cevap Gönder
Fanıysanız girmeyin anti-fc'a -_- Herkesin düşüncesi kendine.

Valla ben kim ne düşünür umurumda bile olmuyor antilerde. Kendi sevdiğim karakteri karşıdaki karaktere sövmeden savunurm ama anti-fc'da o karaktere söverimde Çok Mutlu (Gerçi henüz yapmadım Hüzünlü )

Kimin ne düşündüğünü umursamayın. Farklı bir bakış açısı vardır. Baktınız karşıdaki fan saçmalıyor mu. "Ok, by" lafı boşa moda değil son zamanlarda, gülün, söyleyin, geçin.

Her fan o kadar mantıksız konuşmuyor yeri gelince onlarla konuşursunuz.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger Anime Listesi  
06 Tem 2012 23:12
Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): vivi, Luchia Nanami

Shanks
Mangaka
Mangaka

Teşekkür: 2057

Shanks
Mangaka
Alıntıyla Cevap Gönder
obuzi'nin imzasını okuduğumda aklıma ilk olarak "One Piece izlemeyenlerin en iyi Naruto'dur, Bleach'tir hededir hödödür" falan deyişleri geldi.. (Foruma üye olduğumdan beri en çok bu tırnak içindeki cümleyi kurmuşumdur herhalde)

En Yukarı Git
06 Tem 2012 23:15
Anka24
Misafir

Anka24
Misafir
Alıntıyla Cevap Gönder
Nami yazmış:
Fanıysanız girmeyin anti-fc'a -_- Herkesin düşüncesi kendine.

Valla ben kim ne düşünür umurumda bile olmuyor antilerde. Kendi sevdiğim karakteri karşıdaki karaktere sövmeden savunurm ama anti-fc'da o karaktere söverimde Çok Mutlu (Gerçi henüz yapmadım Hüzünlü )

Kimin ne düşündüğünü umursamayın. Farklı bir bakış açısı vardır. Baktınız karşıdaki fan saçmalıyor mu. "Ok, by" lafı boşa moda değil son zamanlarda, gülün, söyleyin, geçin.

Her fan o kadar mantıksız konuşmuyor yeri gelince onlarla konuşursunuz.

Nami ben Orihime'yi hiç sevmezdim ama geçenlerde girdim baktım hakaret diz boyu Orihime s.lak a.tal gibi yazılar var abartı oluyor bu.

En Yukarı Git

06 Tem 2012 23:18
Nami
Üşengeç Kalem

Tanıtımlar: 7
Teşekkür: 4292

Nami
Üşengeç Kalem
Alıntıyla Cevap Gönder
Salak aptal küfür değil niye sansürlüyorsun :S

E bende antisi olarak zaten pek zeki bi karakter olarak görmediğimden antisi oluyorum asdf Ayrıca bir anti-fcta salak, aptal sözleri ilede soğutmaz ama fazla duygusalmışsın Hüzünlü

Zaten bence çokta anti biri gibi durmuyorsun imzana bakınca Çok Mutlu Orası biraz sıkı anticileri barındırır bazı davranışlarındna pek haz etmiyorsundur.

Bu tarz durumlarda da o mesajları atanları umursamamaktır. Ya da uygunca bende sevmem ama... şekilinde tartışabilirsiniz, ki ben öyle yaparım genelde. Bu forumda da belli kullanıcılarla düzgünce tartışırım ama bazı oha nasıl, kör müsün Neee? tarzı mesaj atan kullanıcılarda oluyor o zamanda "ok, by." işte Çok Mutlu

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger Anime Listesi  
06 Tem 2012 23:23
Bu mesaja teşekkür edenler (3 kişi): Kugatsu, vivi, Shanks

Orihime
Yasaklı Üye

Teşekkür: 482
Uyarı: 1

Orihime
Yasaklı Üye
Alıntıyla Cevap Gönder
Salağa aptala eyvallah da gerçek insanmış gibi bahsediyolar anime karakterlerinden... Ben de bunu Misa'ya az yapmadım, şimdi sorsanız "L'i öldürdü"den girerim saya saya bitiremem ondan nefret etme sebeplerimi ama bu rahatsızlık verdiği zaman durmak lazım... Bana öyle bir uyarı gelirse ben de susarım. Sanırım Naruto bitmediği için Sakura'ya yüklenilmeye devam ediliyo (sözüm bütün antilere değil, onların bazıları o kadar seviyeli bir üslupla sevmedikleri karakteri eleştiriyor ki sizin bile düşünceniz değişiyor). Bunun için bitmesini istiyorum Bleach'in biraz da. Ama her anime birbirinden beslenerek zirveye tırmanacaktır o yüzden bu 2 anime bitip meydan boş kaldığında yeni bi mangaka çıkıp yine sevilen veya gıcık karakterler yaratmaya devam edicek ve seyirci eskiden sevdiği karaktere yakın bulduğunu sevmeye devam ederken aynı nedenden soğuduğu karaktere de hakaret etmeyi sürdürücek burda...

En Yukarı Git
06 Tem 2012 23:53

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder Sayfaya git: 1, 2, 3, 4, 5, 6, Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa) [ 52 mesaj ]  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız