Japonların Yemek Kültürü Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Sonraki |
Yazar
Mesaj
Hiç Japon yemeği yemedim ama yemek isterdim
Sebzeleri haşlayarak yemeleri çok sağlıklı çünkü bizdeki gibi yağda pişirseler sebzeler ölüyo ve vücut için minimum sağlıklı boyutu alıyo.Ama Japonlar haşladıkları ve AZ haşladıkları için sebzedeki vitamin ve protein miktarı maksimum kalıyo
Adamların mutfağından başlı başına sağlık fışkırıyo anlicanız 




arkadaşlar benim çok samimi bir arkadaşım tokyoya gitti ve bana yemek konusunda anlattıklarını sizlere olduğu gibi aktarıyorum.
''Japonlar genelde sebze tüketen ve pişirmek yerine buharda vitamini kaybolmucak bir şekilde sunmayı tercih ederler. Ramen konusuna gelirsek ucuz ramen yenir ise orda miğde fesatı geçirirsin ama güzel bir lokantada yersen bayram edersin ama tabi biraz fiyat olarak tuzludur. Et konusuna gelirsek balığı genelde arkadaşlar animelerdeki gibi mangal yapmazlarmış en 2 saat tuzlu suda bekletip sonra temizleyip ondan sonra içindeki beyazını alıp yemeklerine katarlarmış balık orda en çok sushi olarak tüketiliyormuş diğer et türüde malesef domuz eti yani bize baya bir uzak et tarzı onu acıklamayım miğdeniz kaldırmaz.)
yardımcı olabildim ise ne mutlu bana ama şunu söylemeden geçemicem
(Bunlar Boşa Yaşıyor. ) xD
''Japonlar genelde sebze tüketen ve pişirmek yerine buharda vitamini kaybolmucak bir şekilde sunmayı tercih ederler. Ramen konusuna gelirsek ucuz ramen yenir ise orda miğde fesatı geçirirsin ama güzel bir lokantada yersen bayram edersin ama tabi biraz fiyat olarak tuzludur. Et konusuna gelirsek balığı genelde arkadaşlar animelerdeki gibi mangal yapmazlarmış en 2 saat tuzlu suda bekletip sonra temizleyip ondan sonra içindeki beyazını alıp yemeklerine katarlarmış balık orda en çok sushi olarak tüketiliyormuş diğer et türüde malesef domuz eti yani bize baya bir uzak et tarzı onu acıklamayım miğdeniz kaldırmaz.)
yardımcı olabildim ise ne mutlu bana ama şunu söylemeden geçemicem
(Bunlar Boşa Yaşıyor. ) xD

Ewet japonlarin et kulturleri bizden tamamen cok farkli o da domuz etinden kaynaklanior ama onlar ztn bizim kadar et tuketmeyi sewen bir millet degil.. pilav,balik ve nuddle adamlarin en cok tukkettigi yiyecekler.. natsununda dedigi gibi birsey pisiriken hic kizartmiorlar hep hasliorlar. yemeklerede ne yag ne tuz katiorlar dumduz pisirip geciorlar. japon arkadasim bir kere pilav ile curry yapmisti ve pilava ne yag koymus ne toz topac halindeydi ama onlar pilavi hep side dish dedikleri deniz urunleriyle veya baska seylerle birlikte yiyiorlar o yedikleri seylerde baya tuzlu belki bu yuzden pilawa hic yag tuz katmiorlardir.. Birde onlarn soy souce ve oyster souce die soslari war yemeklere genelde bunlardan katiorlar..
Yalniz bir fried rice lari var benm acaip hosuma gidior. pilawi deep fried dedikleri bir yagin icinde pisiriorlar icine tavuk yumurta hatta parca ette atiorlar pistikten sonra pilawin rengi sarimsi oluor ve tadida muhtesem *-* bunun disinda curry dedikleri yiyecekte on numara *-* arkadasim getirmisti az daha parmaklarimi yiyiyordum.. ve en son olarak nuddle. eger iyi bir restorana giderseniz ve nuddle soup veya ramen icerseniz emin olun her hafta gitmek isteyeceksiniz o kadar harika *-*
Yalniz bir fried rice lari var benm acaip hosuma gidior. pilawi deep fried dedikleri bir yagin icinde pisiriorlar icine tavuk yumurta hatta parca ette atiorlar pistikten sonra pilawin rengi sarimsi oluor ve tadida muhtesem *-* bunun disinda curry dedikleri yiyecekte on numara *-* arkadasim getirmisti az daha parmaklarimi yiyiyordum.. ve en son olarak nuddle. eger iyi bir restorana giderseniz ve nuddle soup veya ramen icerseniz emin olun her hafta gitmek isteyeceksiniz o kadar harika *-*




Japon mutfağının sağlıklı olduğunu kesinlikle katılmıyorum, bir kere yemeklerinin çoğu kızartma, kızartma, kızartma, adamlar herbişeyi kızartıyorlar maşallah, sebzeyi haşlıyolar demişsiniz de japonyada pek bir sebze yok, habire sebze niyetine lahana, ıspanak turp falan da giriyo için içine, arada bir farklı sebzeler de giriyor ama yemeklerle sebze çok az, meyve desen inanılmaz pahalı, herşey taneyle satılıyor ve fazla meyve olmadığını söylememe gerek yok heralde
bir kere süt tüketimi çok az, günlük süt diye birşey yok
peynir yok
onun yerine tofu yiyorlar, o da ne kadar kalsiyum kazandırıyor japon kızların çarpık bacaklarından,çarpık yürüyüş şekillerinden ve japonların %90ının çarpık çurpuk dişlerinden anlayabilirsiniz
kendi mutfaklarının ve imkanlarının bu kadar yetersiz olduğunu bildiklerinden olsa gerek, her yerde sağlıklı beslenmeyle ilgili şeyler bulabilirsiniz, bitki çayı karışımları, meyve suyu kokteylleri (meyve yiyemiyosun ki, suyuyla yetincen), vitaminli sular, vitamin içeren barlar vesaire vesaire
ayrıca ramen inanılmaz yağlı, tuzlu ve ağır bir japon yemeği
bir kere süt tüketimi çok az, günlük süt diye birşey yok
peynir yok
onun yerine tofu yiyorlar, o da ne kadar kalsiyum kazandırıyor japon kızların çarpık bacaklarından,çarpık yürüyüş şekillerinden ve japonların %90ının çarpık çurpuk dişlerinden anlayabilirsiniz
kendi mutfaklarının ve imkanlarının bu kadar yetersiz olduğunu bildiklerinden olsa gerek, her yerde sağlıklı beslenmeyle ilgili şeyler bulabilirsiniz, bitki çayı karışımları, meyve suyu kokteylleri (meyve yiyemiyosun ki, suyuyla yetincen), vitaminli sular, vitamin içeren barlar vesaire vesaire
ayrıca ramen inanılmaz yağlı, tuzlu ve ağır bir japon yemeği
slam dunk, koi kaze, bambi, perfect girl evolution!


Nufusun yoğun olduğu ve tarımın verimsiz olduğu ülkelerde malesef yemek kültürleri harika olmuyor çünkü açlık ve tarımın olmaması elde edilen ürünlerin de az olması basit yemeklerin türemesine neden oluyor diyebiliriz.Domuz eti prinç erişte gibi malzemeleri genellikle fakir veya yoğun nufuslu ülkelerin mutfaklarında görürüz çünkü üretimi kolaydır fazla emek gerektirmez özellikle arkadaşların dediği gibi inanılmaz pahalı meyve fiyatları olduğunuda hesaba katarsak bir japon ülkemize gelip meyve salatası yediğinde hayatının bayramını ediyordur çoğu asya ülkesinin mutfağında türlü böcekler köpek ve çoğu vahşi hayvan etleride mevcut olduğu için gerek sağlık açısından gerekse damak tadı açısından bizim kültürümüze kesinlikle uyum sağlamaz bizimkisi orda burda gördüğümüz ve özendiğimiz gelen bir deneme merak etme olayından ibarettir kusura bakmayında domuz eti tavuk eti suyuna katılmış erişteyi iştahla yiyecek halim yok balığıda ızgarada yapar yerim kendi yağıyla pişiyor çiğ balığı yemenin çeşitli parazit ve mide hastalıklarından tutunda ölüme kadar giden sebeplere neden olduğunuda unutmayalım ben yiyeceklerimizi pişirerek yemeyi öğrenebildiğimiz kadar evrim geçirdiğimizi umuyorum haşlamada olabilir fakat çiğ çiğ yemek cidden berbat 




4. sayfa (Toplam 6 sayfa) [ 58 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |