Japonca Mutfak Terimleri
Anime Manga Forum -> Japon Dili ve Kültürü
 
Yazar
Mesaj
marvelgirl
Mangaka
Mangaka

Avatar

Yaş: 33
Kayıt: 20 Arl 2007
Mesajlar: 654
Cinsiyet: Kız
Teşekkür: 15

Durumu: Çevrimdışı

Avatar
marvelgirl
Mangaka
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
A
abura Sıvı yağ
abura-age Kızarmış Tofu dilimleri
aemono Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age Kızartılmış
amiyaki Telli ızgara da yapılmış
an Tatlı Azuki fasulyesi reçeli
anmitsu an ve şekerden yapılan tatlı
asa gohan Sabah kahvaltısı
awabi Kabuklu bir deniz hayvanı
azuki Küçük kırmızı fasulye
B
baataa Tereyağı
battera-zushi Osaka stili sıkıştırılmış ve kalıplanmış sushi
bento Geleneksel kutu yemekler.
biiru Bira
burokkori Brokoli
C
o-cha Yeşil çay
chanko-nabe Sumoların yediği kaynatılmış et ve sebzelerden oluşan yemek
chawan Pilav kasesi
chawan mushi İçinde kare olarak kesilmiş sebzeler olan yumurta kreması
chazuke Pilav ve diğer malzemelerin üzerine çay konularak yapılan yiyecek
chikuwa Delikli silindir şeklinde balık püresi
chirashi-zushi Sirkeli pilavın üzerine konmuş çeşitli çiğ balık
chiizu Peynir
D
daikon Havuç şeklinde büyük Japonturpu
daizu Soya fasulyeleri
dango Genelde küçük şişlerde sunulan ufak, yuvarlak hamur köftesi
dashi Deniz mahsullerinden yapılma bir çeşit çorba
dengaku Tatlı miso ile pişirilmiş tofu veya konnyaku
E
ebi Karides
enoki Uzun ince bir mantar
F
fugu Bir çeşit balık
furutsu Meyva
G
gari İnce dilimlenmiş zencefil tırşusu (sushi ile servis yapılır)
genmai Kahverengi pirinç
gobo Dulavratotu kökü
gohan Pilav, genelde 'yemek' analamında da kullanılır
goma Susam
gyoza Çin usulü kızarmış mantı
H
hashi Yemek çubukları
hijiki Bir çeşit deniz yosunu
hiru-gohan Öglen yemeği
hiyashi Soğuk
hiyashi-bachi Soğutulmuş kase içinde buz ve su ile servis etmek
hiya yakko Soğuk tofu blokları
horenso Ispanak
İ
iidako Küçük ahtapot
ika Mürekkep balığı
ikura Somon
inari-zushi Tofu içine konulmuş susshi
K
kabayaki Şişde pişirilmiş yılan balığı
kabu Küçük yuvarlak Japon şalgamı
kai Kabuklu deniz mahsüllerinin genel adı
kaiseki ryori Özenle hazırlanmış Kyoto usulü yemek
kanten Yosundan yapılan ve genelde tatlı yapımında kullanılan jelatin
kappa-maki Japon hıyarı ve sushi pilavı ile yuvarlanarak hazırlanmış sushi çeşidi
katsuo-bushi Dashi yapmak için kullanılan kurutulmuş uskumru
ki-no-ko Mantarların genel adı
konbu Dashi yapımında kullanılan kahverengi deniz yosunu
konnyaku 'şeytan-dili' kökünden yapılmış jelatinimsi MADDE
kyuri İnce ve uzun Japon hıyarı
M
maguro Ton balığı
maki Yuvarlanmış
meshi Pilav veya yemek anlamında kullanılan kelime (günlük yaşamda)
mirin tatlandırılmış yemek sakesi
miso Mayalanmış soya fasulyesi macunu
mizu Su
momo Şeftali
mori-soba Bambu ile servis yapılan soğuk soba
myoga Oldukça değerli ve pahalı bir zencefil çeşidi
N
nabemono Kaynatılarak hazırlanan
nasu Patlıcan
natto Mayalanmış, yapışkan soya fasulyesi
nigiri-zushi Sirkeli yuvarlanmış pilavın üzerine konan çiğ balık (Bir çok kişinin aslında sadece sushi olarak bildiği)
nihon-shu Pirinç şarabı (sake)
nimono Soya sosu ve sake ile pişirilmiş yiyecekler
noren Restoranların girişinde bulunan iki parçalı perde
nori Çok ince kurutulmuş deniz yosunu
nuka Sebzeleri turşu yapmak için kullanılan pirinç kepeği
O
oden Et suyunda kaynatılmış, balık veya veya balık kekleri
oishii Lezzetli anlamına gelen kelime
oshinko Turşu
onigiri Pilav topu
osechi ryoori Geleneksel yeni yıl yemeği
R
ramen Çin usulü noodle(şehriye)
renkon Nilüfer çiçeği kökü
robatayaki Özellikle ızgara yapan restoran
S
saba Uskumru
sakana Balik
sake Somon balığı
o-sake Pirinç şarabı
sarada Salata
sashimi Pilavsız sunulan çiğ balık
sato-imo Kulkas kökü gibi bir çeşit patates
shiitake Japonya'nın en ünlü mantarı
shio Tuz
shiso Sashimi ile sunulan perilla yaprağı
shoyu Soya sosu
shungiku Krizantem yaprakları, yemekler lezzet vermak için kullanılır
somen Genelde yazları soğuk olarak yenilen çok ince noodle
T
tabemono Yiyecek
takenoko Bambu filizi
tako Ahtapot
tamago Yumurta
tara Morina balığı
tekka-maki Çiğ ton balığı ile yuvarlanarak yapılan sushi
tendon Üzerinde kızarmış karides olan pirinç kasesi
tenpura Kızartılmış sebze ve deniz mahsulleri
tofu Soya fasulyesi kaymağı. Etlere güzel bir alternatifdir.
tori Tavuk eti
tsukemono Japon stili turşu
W
wakame Bir çeşit deniz yosunu
wan Çorba kasesi
waribashi Atılabilen hashi (çubuk)
wasabi Çok acı yaban turpu
Y
yaki Izgara yapılmış
yasai Sebze
yose-nabe Evde ne varsa onun ile yapılmış yahni
yudofu Konbu yasunu ile kaynatılmış tofu
yushoku Akşam yemeği
yuzu Oldukça değerli ve pahalı bir limon çeşidi
Z
zaru-soba Üzerinde kıyılmış nori olan soğuk soba
zuke Turşulanmış
zume Doldurulmuş

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
04 Mar 2008 0:35
nickmickyok
Mangaka
Mangaka



Yaş: 31
Kayıt: 09 Eyl 2007
Mesajlar: 1,152
Tanıtımlar: 3
Cinsiyet: Erkek
Nerden: istanbul
Teşekkür: 3

Durumu: Çevrimdışı

nickmickyok
Mangaka
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Yanıt: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
teşekkürler paylaşım için Gülücük Dağıtıyor

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger  
04 Mar 2008 20:15
marvelgirl
Mangaka
Mangaka

Avatar

Yaş: 33
Kayıt: 20 Arl 2007
Mesajlar: 654
Cinsiyet: Kız
Teşekkür: 15

Durumu: Çevrimdışı

Avatar
marvelgirl
Mangaka
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Yanıt: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
önemli değil Gülücük Dağıtıyor

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
04 Mar 2008 22:44
dvtchk
Otaku (Level 1)
Otaku (Level 1)

Avatar

Yaş: 33
Kayıt: 21 Ksm 2007
Mesajlar: 21
Cinsiyet: Kız
Nerden: kocaeli-istanbul

Durumu: Çevrimdışı

Avatar
dvtchk
Otaku (Level 1)
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Yanıt: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
ehe,güzelmiş=)yemekhanede falan "mizu,kuresai!" desem ne derler bana acaba=)zaten millet bana ikidebi japon diip dio,bunuda yaparsam pasaport sormaya baslarlar artıkÇok MutluÇok Mutlu

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
05 Mar 2008 3:31
Cohen_Mangaka
Misafir

Avatar





Avatar
Cohen_Mangaka
Misafir
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Yanıt: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
paylaşım güzelde ezberlemesi puff...teşekkürler bu terimler için

En Yukarı Git
 
05 Mar 2008 16:58
Kanlı Kontes
Mangaka
Mangaka



Yaş: 30
Kayıt: 10 Arl 2007
Mesajlar: 644
Nerden: Elizabeth Bathory-Sensei'min yanından *-*
Teşekkür: 1

Durumu: Çevrimdışı

Kanlı Kontes
Mangaka
Japonca Mutfak Terimleri Konu: Yanıt: Japonca Mutfak Terimleri
Alıntıyla Cevap Gönder
çokk saoll canım da bunlatrı öğrenmekk için bi püff noktası bileniniz varr mı??!!


Sewimlİ_HırsıZ'a bu güzel imzadan dolayı çok teşekkür eder ve minnetimi gönderirim

Spoiler:
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
29 Nis 2008 18:11
 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 6 mesaj ]  

 
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız