Kolay Japon yemek tarifleri Sayfaya git: Önceki, 1, 2 |
Yazar
Mesaj
Gama_Sennin yazmış:
Yav sorma hala pişmanım. rakıda kaçtı zaten 2 kat koydu. ama evi çok tersteydi uchihamessi nin.
türk yemeği oldu mu anama sorarım olur biter türk yemekleri kolay.
kuymağı bir denicem olursa sizede yaparım finallerden sonra. bi dahaki buluşma benim evde olur.

Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Gama_Sennin
saim yazmış:
Balık güzeldi ama

Yemek olarak da [Bağlantı]
Bildiğin galeta unlu balığa benziyor ama tavuk ve yapması biraz daha(çok az daha) zor. Mantık aynı


Karaage yaptım. Güzeldi.
(sake yada şarap kullanmadım)
@gama
Kuymak yaptım ama o sıra çok aç olduğumdan fotosunu çekecek fırsat bulamadım. Güzeldi ve yapımıda çok kolaydı.


@gama
Kuymak yaptım ama o sıra çok aç olduğumdan fotosunu çekecek fırsat bulamadım. Güzeldi ve yapımıda çok kolaydı.

evet size sushi tarifi yapabilene helal olsun youtube den yapilisini izleyin orda turlu turlu taktikler var /adam strec film kullaniyordu cok kolaylastiriyor isinizi..
malzemeler
basmati pirinc
pirinc sirkesi
seker
tuz
surimi(yengec etli balik gibi bisey)
yosun
somon
salata
krem peyniri (simdi diceniz krem peyniri ne alaka surimi salata krem peynirli sushi deneyin derim)
hardcore deneyecekseniz susam!!!!
Once 1 bardak basmati pirinclerin ununu alip iyiiiiice bir suzun su berrak olana kadar sonra alin pirincler genis bir tencerede kaynatin tam lapa olmasin ama biraz sert severim sahsen.. sonra ayri bir tencereye 4 yemek kasigi pirinc sirkesi 3 yemek kasigi seker ve birazda tuz (miktarini denedikce kendiniz ayarlarsiniz) arzunuza gore daha fazla seker ekliyorum 4 sirkeye 4 kasik seker
sonra yosunlari acin yarisini pirincle kaplayin tam ortasina malzemenizi koyup sarin.. (sararken islatin yosunlari yaninizda mutlaka bol bol su bulunsun.. ayrica kesinlikle pirincleri elleyecekseniz elleriniz islak olsun batirirsiniz ortaligi...
rulo yaptiginiz sushi yi dilimleyin veee hazir
simdi hardcore olani anlatalim... bu sefer dista pirinc kalacak yosun icte olacak ... bu sefer yarisindan cogunu pirincle kaplayin yalniz pirinclere kaba kuvvet uygulamaniz lazim bunun icin
yosuna yapismalari lazim... yosun olan yere malzemenizi koyup sarin ilk denemede yapamazsaniz pes etmeyin birdaha deneyin...yalniz bunlari kesmek tam bir iskence bicaginizin jilet gibi olmasi lazim.. surekli bicak bilemeyi ve bicagi temiz tutmayi ihmal etmeyin yoksa sushileriniz yosunlu balikli turk pilavina donebilir... sorular ve anlayamadiklariniz icin yazmayida ihmal etmeyin...
edit:baslikta kolay yaziyormus asdasdfgsgf neyse yazdiklarim bosa gitmesin
malzemeler
basmati pirinc
pirinc sirkesi
seker
tuz
surimi(yengec etli balik gibi bisey)
yosun
somon
salata
krem peyniri (simdi diceniz krem peyniri ne alaka surimi salata krem peynirli sushi deneyin derim)
hardcore deneyecekseniz susam!!!!
Once 1 bardak basmati pirinclerin ununu alip iyiiiiice bir suzun su berrak olana kadar sonra alin pirincler genis bir tencerede kaynatin tam lapa olmasin ama biraz sert severim sahsen.. sonra ayri bir tencereye 4 yemek kasigi pirinc sirkesi 3 yemek kasigi seker ve birazda tuz (miktarini denedikce kendiniz ayarlarsiniz) arzunuza gore daha fazla seker ekliyorum 4 sirkeye 4 kasik seker
sonra yosunlari acin yarisini pirincle kaplayin tam ortasina malzemenizi koyup sarin.. (sararken islatin yosunlari yaninizda mutlaka bol bol su bulunsun.. ayrica kesinlikle pirincleri elleyecekseniz elleriniz islak olsun batirirsiniz ortaligi...
rulo yaptiginiz sushi yi dilimleyin veee hazir
simdi hardcore olani anlatalim... bu sefer dista pirinc kalacak yosun icte olacak ... bu sefer yarisindan cogunu pirincle kaplayin yalniz pirinclere kaba kuvvet uygulamaniz lazim bunun icin

edit:baslikta kolay yaziyormus asdasdfgsgf neyse yazdiklarim bosa gitmesin
22 May 2013 21:25

Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): saim
Tamagoyaki yaptım.
Güzeldi. (tavuk suyu olmadığı için koymadım ve normal tavada yaptım)



Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): SanJi, Enel
oyakadon da yaptım sonunda. Buradaki tarifi kullandım;
[Bağlantı]
(soya soslu bişeyler diyor ama direk soyasosu kullandım onun yerine. 2 kez daha su eklemek zorunda kaldım.)
Tadı güzeldi. Zaten soğan, yumurta, tavuk, pilav birleşimi kötü olmaz ama tuz yerine kullanılan şeker damak tadımıza pek yatmıyor lakin güzeldi. Şeker yerine tuz kullanılabilir.

[Bağlantı]
(soya soslu bişeyler diyor ama direk soyasosu kullandım onun yerine. 2 kez daha su eklemek zorunda kaldım.)
Tadı güzeldi. Zaten soğan, yumurta, tavuk, pilav birleşimi kötü olmaz ama tuz yerine kullanılan şeker damak tadımıza pek yatmıyor lakin güzeldi. Şeker yerine tuz kullanılabilir.

Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Zaraki_NanoLy
2. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 17 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |