Yaş: 31 Kayıt: 26 Tem 2011 Mesajlar: 2,293 Cinsiyet: Erkek Nerden: yersiz yurtsuz Teşekkür: 1869
Durumu: Çevrimdışı
saim Klanın Abisi
Konu: Kolay Japon yemek tarifleri
Malzemesini şoktan, diasa dan falan bulabileceğim hazırlaması zor olmayan japon yemekleri biliyor musunuz?
aslında malzemeyi bulsam yeter uğraştırsada olur.
öğrenci evi işi, erkek işi bir yemek istiyorum. dango gibi kolay olsun.
attığınız tarifleri buraya editliyeceğim. ilk tarif benden
Dango
Spoiler:
malzemeler
200gr(yada bir paket) pirinç unu
200gr(yada bir su bardağı) su
isteğe göre toz şeker yada pudra şekeri (aslında yok yani zorunlu değil. azcık koyarsan tat verir.)
yapılış
pirinç unuyla ısıtılmış ama kaynatılmamış(60derece civarı) suyu karıştır ve yoğur. ardından bir tencereye kaynamış su koy,, üzerine tas kapat, onun üzrine bir tane tabak koy, onun üzrine kağıt havlu ser. burdaki amaç hamurun suya değmesini engellemek. hamuru küçük küçük kopar ve düzeneğin üzerine ser. en son kapaktan su damlamasının engellemk için bir kağıt havlu katı daha ser. 25 dk suyu kaynat. sonra hamurları düzenekten al ve tekrar bir araya getir. silindir şeklinde aç ve ne kadar büyük istiyorsan ona göre kes, yuvarla. ahana dango
isteğe göre çikolata sosu yada elde ne varsa reçel falan üzerine dök ye. damak tadımıza fazla uymadığından ne kadar küçük olursa o kadar hoşunuza gider.
anlamadığınız yer varsa videoyu izle [Bağlantı]
malzemeler
2 bardak pirinç(ince yani dolmalık)
2.5 su bardağı su
tuz
harç için malzeme size kalmış
yapılışı
2 bardak pirinci 2.5 su bardağı suyun içinde kısık ateşte kaynat. Suyunu çekince soğuması için 10 dk dinlenmeye bırak. Bu sırada bir kaba su koy ve için de 2-3 çay kaşığı tuzu karıştır. İçine ne koymak istiyorsan hazırla. Pirinçle ne iyi gideceğini düşünüyorsan onlar. Ben mayonez, ton balığı karışımı kullandım. Şimdi ellerini hazırladığın tuzlu suda ıslat ve biraz pirinç al. Ortasına parmağınla bastır oluşan boşluğa harcından koy, kapat ve yuvarla. Ahana onigiri. Her seferde ellerini tuzlu suya batır ki pirinç ellerine yapışmasın, birbirine yapışsın. Japonlarda pilavın lapası makbuldür.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız