Haruno Sakura; Melek mi, Şeytan mı? Sayfaya git: 1, 2, 3 ... 22, 23, 24, Sonraki |
|
Yazar
Mesaj
Uzun süredir Naruto forumunda bir kısırlık söz konusu, vslerden başka bir şey konuşamıyoruz nerdeyse. Şöyle ağız tadıyla bir tartışma yapamayalı da bayaa oldu. O yüzden ben de herkesin uç noktalarda olduğu bir tartışma açmak istedim.
Sakura, Naruto serisinin en ilginç karakterlerinden birisi. İlginç olmasının sebebi güçleri değil seyirciyi ikiye bölmüş olması. Seride en sevdiği karakter Sakura olan da çok, en nefret ettiği karakter de. Sitemizde Sakura FC de AntiSakura FC de mevcut ama ikisine de karşıt görüşler yazılamıyor. O yüzden ortak bir konu açmak istedim.
Beni tanıyan herkesin bildiği üzere ben nefret edenlerden biriyim sizin de görüşlerinizi merak ediyorum, seviyorsanız neden seviyorsunuz, sevmiyorsanız neden sevmiyorsunuz lütfen yazın ve anketimizde oy kullanın efendim.
İşte benim sevmeme nedenlerim:
Nasıl oluyor da iyilerin yanında yer alan (bize göre), aynı zamanda serinin en sevilen karakterlerinden biri olan başrol elemanımızın en yakın arkadaşı olan pembe saçlı yeşil gözlü sevimli bir kız bu kadar nefret edilen bir karakter olabiliyor?
Öncelikle Naruto'nun en yakın arkadaşı olmasına rağmen (Sasuke durumu biraz karışık mağlum), Naruto'nun tam zıttı bir yapısı var. Naruto tam bir empati manyağı. Ölümüne dövüştüğü bir düşmanıyla bile bir empati kurar, onu anlamaya çalışır, çoğunu da girdiği karanlıktan kurtarır, Neji gibi, Gaara gibi, Nagato gibi.Sasuke Sakura'yı gözünü bile kırpmadan öldürmeye kalktığında bile ona bu yaptığın anlaşılabilir demişti.O kadar empati sahibi sempatik bir çocuk yani kendisi.
Sakura ise Naruto'nun tam zıttı bu konuda. Bırakın düşmanını, kendi en yakın arkadaşlarının bile ne düşündüğünü, ne hissetiğini zerre umursamaz, tek düşündüğü şey kendi hisleri, çıkarları ve doğrularıdır. Bu durum seri ilk başladığında da böyleydi, bugün de böyle, değişen hiç bir şey olmadı.Sadece Shippuudenin ilk bölümlerinde düzelir gibi oldu ama sonrası yine bildiğimiz Sakura.
Naruto ilk başladığında bu kızımız klasik tipe ve karizmaya tapan, kendinden alt seviyede gördüklerini sürekli aşşağılayıp kendi egosunu tatmin eden, klasik ergen kız modundaydı. Öksüz ve yetim bir çocuğun neler hissedebileceğini düşünmeden ileri geri konuşan, empati yoksunu bir öküzdü ki Sasuke ağzının payını verip bize "suck that, bitch" nidaları attırdı.
Sonra Sasuke köyü terketti. Peki hanım kızımız ne yaptı? Sevdiğini düştüğü karanlıktan kurtarmak için peşine mi düştü? Hayır. Kendine aşık olduğunu ve asla hayır diyemeyeceğini bildiği Naruto'ya salya sümük yalvardı, çocuğun omuzlarına bugün bile hala altında kaldığı hayvani bir yük bindirdi.
O günden sonra da bu olay hep tekrar etti. Başı her sıkıştığında Naruto gelsin bunu kurtarsın. 400 küsür bölümdür bu kız nerdeyse her bölümde var ve Konkuro'yu iyileştirip Sasori'yle dövüşmesi dışında hiç bir işe yaramadı.Sadece millete yük oldu, hala da oluyor. Bunu yaparken de artisliğinden de geri kalmıyor ama. Mesela Pein savaşını ele alalım. Pein tek bir jutsuyla Konoha'yı haritadan silince hanım kızımız yapabildiği en iyi şeyi yapıp sihirli kelimeleri söyledi: Naruto, ölüyoruz, gel bizi kurtar. Naruto geldi, tek başına, biraz önce koca köyü tek jutsuyla yok eden Peinin karşısına dikildi. En yakın arkadaşın böyle bir adamın karşısına tek başına çıkmaya kalkarsa ne yaparsın?
Mesela Shikamaru;adamın ayağı kırılmış ama "Naruto çıktı Peinle teketek kapışıyor" lafını duyunca kırık ayakla yerinden fırladı yardıma koşmak için.
Mesela Hinata;kızı zor tuttular bir yere kadar, sonra tutamadılar zaten ki beklerken bile kızın endişesini yüzünden çok rahat okuyabilirsiniz, o dudaklar titreye titreye bir hal oldu.
Peki bizimki sözde en yakın arkadaşı böyle hayvani güçlü bir adamın karşısına çıkınca ne yaptı? Hemen yardımına mı gitmeye kalkıştı? Hayır... Endişeden tırnaklarını mı yedi? Hayır... Peki en yakın arkadaşı ölümüne dövüşürken ne yaptı? Oturdu maç izler gibi izledi, bir çekirdeği eksikti hanımefendinin.
Sonra Naruto yakalandı, Hinata kendini feda etti, kuyruklar havada uçuştu falan. Hepinizin bildiği gibi Kyubi tam formunu alırsa Naruto ölür. Peki Naruto kyubiye dönüşürken yani "en yakın arkadaşı ölmek üzereyken" kızımızın tepkisi ne oldu dersiniz? "Köyden uzaklaşıyorlar, köyü boşaltalım sığınaklara koşalım, Hinataya bakalım, bi ara da Naruto'ya bakarız!!!" Ne kadar da serinkanlı maşallah. Önce bir kendi canımızı kurtaralım sonrası allah kerim, Naruto ölürse de kader yapacak bir şey yok tabi, her zamanki gibi bir iki ağlar, her şeye ağlıyor zaten, sonra da Sasuke'nin peşine düşecek başka bir enayi bulur.
Neyse efenim Yondaime çıktı, Naruto kazandı,işler yoluna girdi falan Naruto köye döndü, millet sevinç içerisinde kahramanlarını bekliyor, kahraman gelir, bütün köyün gözü üzerinde Sakura ne yapar? "Neden bu kadar gamsızsın?" der ve bir tane çakar!!!! Gamsız!!!! Tek başına gitti ya ondan heralde ama Sakuracığım sen yardıma koştun da mı sana yapma dediler, sen bütün bunlar olurken oturup izlemekten başka ne yaptın? Bütün köyün önünde kime artislik yapıyorsun? Tabi bendeniz bunu izlerken küfür lügatımın baya geniş olduğunu farkettim ama tabi ki buraya yazmayacağım.
Neyse efenm Sakura kızımızın başka bir özelliğine geçelim. Sakura biraz çocuk gibidir. Hani nasıl çocuğun hiç oynamadığı bir oyuncağı vardır, yüzüne bile bakmaz ama başkası onu almaya kalkınca hemen en kıymetli oyuncağı o olur ya, Sakura da aynen böyledir. Pein savaşı sırasında hatırlayacaksınız Hinata'nın, Naruto'yu kendi canından çok sevdiğine tanık olmuştu, Naruto'nun da kendisi için canını feda eden birinden etkilenmesi olasıydı.
Bildiğiniz gibi bunu en son Sasuke, Zabuza-Haku savaşında yapmıştı. Eee Sakura bu, durur mu, hemen yapıştırdı sahte de olsa aşk itirafını.Neymiş; Naruto'ya Konoha11'in kararını kabul ettirecekmiş, Naruto'nun kendisine verdiği sözü geçersiz kılacakmış da bu yüzden teklif etmişmiş. Bunu başka türlü yapamaz zaten, tek yol bu, değil mi Sakura? Hinata'nın ne düşüneceği önemli değil tabi, yeter ki Sakura oyuncağını kaybetmesin pardon köy kurtulsun.
Özetle neden Sakuradan nefret ediyoruz? Çünkü Sakura bencil,işe yaramayan, herkese yük olan, herkesi kendisi için kullanan,başkalarının duygularını önemsemeyen, zırlak, milleti ezmeyi ve kendisine karşılık vermeyenleri dövmeyi seven cadının tekidir.
Sakura FC'nin kurucusu Akira-chan'nın kişisel sevme nedenleri:
"Sakura'yı sevme sebebim bir çok karakterin aksine (Hinata gibi) kişilik bazında kusurlarının olması. Tamamen iyi huylu, utangaç bir karakter değil mesela. Bu kusurlarını fark edip gelişmeye çalışması çok hoşuma gidiyor. Mesela, fazla zeki değil ama çalışkan. Sakura'nın birinci hikayenin birinci kısmında iyi (hatta idare eder) bir ninja olduğunu pek kimse iddia edemez, lakin iyi olduğu konuların farkında ve bu yüzden başka konulara kendini yönlendirip gelişmeye çalışıyor. Genjutsu'da oldukça yetenekliyken kendini yabancısı olduğu bir alana, taijutsuya yönlendirdi ve bunda oldukça başarılı oldu.
Sadece ninja olarak değil duygusal olarak da gelişiyor, buna en güzel gösterge (hatta sebep) sanırım birinci kısımda, gözünde mükemmelleşmiş Sasuke'sinin bile yaralanıp ölebileceğini, acı çekebileceğini görmesi ve sevdiği insanları korumayabilmek istediğini fark etmesi gibi.
Bencil ve çevresindekilerin beklenti ve düşüncelerini anlamakta güçlük çekiyor. Okurların büyük bir kısmının ondan nefret etmesi bu doğallığı, nefret edilebilirliği, hatalar yapan, kusurlu bir karakter oluşu yüzünden. Hepimizin arkadaş grubunda bir kereliğine bile olsa varolmuş sığ, görünüşleri yüzünden insanlardan hoşlanan, basit bir hayat yaşamak isteyen, çocuksu ve deneyimsiz kız tipi. Fakat yavaş yavaş olgunlaşıyor ve onu bu yüzden seviyorum.
"
Ayhi'nin fikirleri:
"
Bende şu resmi paylaşmak istedim. Neden bunu paylaştım...
Hani ilk başlardaki çocuk gibi(çocuktu gerçi) bencilce, düşüncesizce davranan, "Sasuke Sasuke" diye dolanan bir Sakura vardı ya! Bir çoğumuz belkide Sakura'yı o yüzden itici bulmaya başladık. Sonrada o, bir türlü kurtulamadığımız bir etiket gibi üzerimizde kaldı sanki diye düşünüyorum.
Koyduğum bu manga sayfasın da; Hinata'nın Pain e saldırıp yaralanması ve akabinde Naruto'nun Kyuubi moda geçip Pain'i kovalamasından sonra ki; Sakura'nın ve diğerlerinin konuşmaları var.
Dikkat edin... Sakura şu durumda bile, gayet aklı başında bir şekilde ne yapılması gerektiğini söylüyor. Bir taraftan Konoha halkını düşünüyor(Kyuubi'nin yada Naruto'nun köyden birine zarar vermemesi için) Hinata'yı düşünüyor(bu da doğru) Naruto'ya yardım etmekten bahsediyor. Yamato'ya mutlaka ulaşmalıyız diyor.(doğal olarak)
Bunu nasıl yorumlamak lazım sizce... İyi niyetli ve ne yapması gerektiğini bilen biri var. Ben şimdi buradan bakınca şeytani biri olarak göremiyorum Sakura'yı. Ha melek olur mu onu bilmem.
Tiksinmek allah belasını versin nefret ediyorum gibi çok yoğun duyguların oluşumunu sağlıcak kadar büyük ne yapmıştır bu kızcağız! Bir Tobi, Bir Madara Bir Orochimaru bir Danzou ya göre bakarsak bizim Sakura ne yapmış ki!
Bilmiyorum bence Sakura'da bir değişim olmuş. Ha bazen hatalar yapmıyor mu? Yapabiliyor... Aşk denen şey kuvvetli bir iticidir! Hinata'da da gördük bunu... Byakuganıyla Pain dövüşünde izlediği Naruto'yu, sevdiğinden dolayı çılgınca ve düşüncesiz bir şekilde Pain'e hücüm etmedi mi? Gerçi bu düşüncesizlikleri Naruto'da yapan çok oluyor. Gerçi kimine göre bu düşüncesizlik değil. Bakış açısına göre çok farklı yorum çıkartırsın... Bu durumlara göre aslında manga renkleniyor ve şekilleniyor. Yani bu da, işin güzel tarafı oluyor bence.
Yani benim kişisel fikrime göre şu anki Sakura sevdiğim bir karakter. Naruto'da işlenen çok güzel bir taraf var, ben en çok onu severim. Buralardan hayata dair güzel mesajlar verilebiliyor. Karaktarlerin belli gelişimleri olur, kişilik anlamında. Zamanla yaşananlar neticesinde çoğu kişi belli bir olgunluğa sahip olmaya başlıyor. Sakura'nın da medikal bir shinobi olarak eski haline göre gelişmediğini söylemek benim açımdan pek mümkün görünmüyor. Ben Sakura'yı seviyorum."
Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
Sakura, Naruto serisinin en ilginç karakterlerinden birisi. İlginç olmasının sebebi güçleri değil seyirciyi ikiye bölmüş olması. Seride en sevdiği karakter Sakura olan da çok, en nefret ettiği karakter de. Sitemizde Sakura FC de AntiSakura FC de mevcut ama ikisine de karşıt görüşler yazılamıyor. O yüzden ortak bir konu açmak istedim.
Beni tanıyan herkesin bildiği üzere ben nefret edenlerden biriyim sizin de görüşlerinizi merak ediyorum, seviyorsanız neden seviyorsunuz, sevmiyorsanız neden sevmiyorsunuz lütfen yazın ve anketimizde oy kullanın efendim.
İşte benim sevmeme nedenlerim:
Nasıl oluyor da iyilerin yanında yer alan (bize göre), aynı zamanda serinin en sevilen karakterlerinden biri olan başrol elemanımızın en yakın arkadaşı olan pembe saçlı yeşil gözlü sevimli bir kız bu kadar nefret edilen bir karakter olabiliyor?
Öncelikle Naruto'nun en yakın arkadaşı olmasına rağmen (Sasuke durumu biraz karışık mağlum), Naruto'nun tam zıttı bir yapısı var. Naruto tam bir empati manyağı. Ölümüne dövüştüğü bir düşmanıyla bile bir empati kurar, onu anlamaya çalışır, çoğunu da girdiği karanlıktan kurtarır, Neji gibi, Gaara gibi, Nagato gibi.Sasuke Sakura'yı gözünü bile kırpmadan öldürmeye kalktığında bile ona bu yaptığın anlaşılabilir demişti.O kadar empati sahibi sempatik bir çocuk yani kendisi.
Sakura ise Naruto'nun tam zıttı bu konuda. Bırakın düşmanını, kendi en yakın arkadaşlarının bile ne düşündüğünü, ne hissetiğini zerre umursamaz, tek düşündüğü şey kendi hisleri, çıkarları ve doğrularıdır. Bu durum seri ilk başladığında da böyleydi, bugün de böyle, değişen hiç bir şey olmadı.Sadece Shippuudenin ilk bölümlerinde düzelir gibi oldu ama sonrası yine bildiğimiz Sakura.
Naruto ilk başladığında bu kızımız klasik tipe ve karizmaya tapan, kendinden alt seviyede gördüklerini sürekli aşşağılayıp kendi egosunu tatmin eden, klasik ergen kız modundaydı. Öksüz ve yetim bir çocuğun neler hissedebileceğini düşünmeden ileri geri konuşan, empati yoksunu bir öküzdü ki Sasuke ağzının payını verip bize "suck that, bitch" nidaları attırdı.

Sonra Sasuke köyü terketti. Peki hanım kızımız ne yaptı? Sevdiğini düştüğü karanlıktan kurtarmak için peşine mi düştü? Hayır. Kendine aşık olduğunu ve asla hayır diyemeyeceğini bildiği Naruto'ya salya sümük yalvardı, çocuğun omuzlarına bugün bile hala altında kaldığı hayvani bir yük bindirdi.

O günden sonra da bu olay hep tekrar etti. Başı her sıkıştığında Naruto gelsin bunu kurtarsın. 400 küsür bölümdür bu kız nerdeyse her bölümde var ve Konkuro'yu iyileştirip Sasori'yle dövüşmesi dışında hiç bir işe yaramadı.Sadece millete yük oldu, hala da oluyor. Bunu yaparken de artisliğinden de geri kalmıyor ama. Mesela Pein savaşını ele alalım. Pein tek bir jutsuyla Konoha'yı haritadan silince hanım kızımız yapabildiği en iyi şeyi yapıp sihirli kelimeleri söyledi: Naruto, ölüyoruz, gel bizi kurtar. Naruto geldi, tek başına, biraz önce koca köyü tek jutsuyla yok eden Peinin karşısına dikildi. En yakın arkadaşın böyle bir adamın karşısına tek başına çıkmaya kalkarsa ne yaparsın?

Mesela Shikamaru;adamın ayağı kırılmış ama "Naruto çıktı Peinle teketek kapışıyor" lafını duyunca kırık ayakla yerinden fırladı yardıma koşmak için.
Mesela Hinata;kızı zor tuttular bir yere kadar, sonra tutamadılar zaten ki beklerken bile kızın endişesini yüzünden çok rahat okuyabilirsiniz, o dudaklar titreye titreye bir hal oldu.

Peki bizimki sözde en yakın arkadaşı böyle hayvani güçlü bir adamın karşısına çıkınca ne yaptı? Hemen yardımına mı gitmeye kalkıştı? Hayır... Endişeden tırnaklarını mı yedi? Hayır... Peki en yakın arkadaşı ölümüne dövüşürken ne yaptı? Oturdu maç izler gibi izledi, bir çekirdeği eksikti hanımefendinin.
Sonra Naruto yakalandı, Hinata kendini feda etti, kuyruklar havada uçuştu falan. Hepinizin bildiği gibi Kyubi tam formunu alırsa Naruto ölür. Peki Naruto kyubiye dönüşürken yani "en yakın arkadaşı ölmek üzereyken" kızımızın tepkisi ne oldu dersiniz? "Köyden uzaklaşıyorlar, köyü boşaltalım sığınaklara koşalım, Hinataya bakalım, bi ara da Naruto'ya bakarız!!!" Ne kadar da serinkanlı maşallah. Önce bir kendi canımızı kurtaralım sonrası allah kerim, Naruto ölürse de kader yapacak bir şey yok tabi, her zamanki gibi bir iki ağlar, her şeye ağlıyor zaten, sonra da Sasuke'nin peşine düşecek başka bir enayi bulur.
Neyse efenim Yondaime çıktı, Naruto kazandı,işler yoluna girdi falan Naruto köye döndü, millet sevinç içerisinde kahramanlarını bekliyor, kahraman gelir, bütün köyün gözü üzerinde Sakura ne yapar? "Neden bu kadar gamsızsın?" der ve bir tane çakar!!!! Gamsız!!!! Tek başına gitti ya ondan heralde ama Sakuracığım sen yardıma koştun da mı sana yapma dediler, sen bütün bunlar olurken oturup izlemekten başka ne yaptın? Bütün köyün önünde kime artislik yapıyorsun? Tabi bendeniz bunu izlerken küfür lügatımın baya geniş olduğunu farkettim ama tabi ki buraya yazmayacağım.

Neyse efenm Sakura kızımızın başka bir özelliğine geçelim. Sakura biraz çocuk gibidir. Hani nasıl çocuğun hiç oynamadığı bir oyuncağı vardır, yüzüne bile bakmaz ama başkası onu almaya kalkınca hemen en kıymetli oyuncağı o olur ya, Sakura da aynen böyledir. Pein savaşı sırasında hatırlayacaksınız Hinata'nın, Naruto'yu kendi canından çok sevdiğine tanık olmuştu, Naruto'nun da kendisi için canını feda eden birinden etkilenmesi olasıydı.

Bildiğiniz gibi bunu en son Sasuke, Zabuza-Haku savaşında yapmıştı. Eee Sakura bu, durur mu, hemen yapıştırdı sahte de olsa aşk itirafını.Neymiş; Naruto'ya Konoha11'in kararını kabul ettirecekmiş, Naruto'nun kendisine verdiği sözü geçersiz kılacakmış da bu yüzden teklif etmişmiş. Bunu başka türlü yapamaz zaten, tek yol bu, değil mi Sakura? Hinata'nın ne düşüneceği önemli değil tabi, yeter ki Sakura oyuncağını kaybetmesin pardon köy kurtulsun.
Özetle neden Sakuradan nefret ediyoruz? Çünkü Sakura bencil,işe yaramayan, herkese yük olan, herkesi kendisi için kullanan,başkalarının duygularını önemsemeyen, zırlak, milleti ezmeyi ve kendisine karşılık vermeyenleri dövmeyi seven cadının tekidir.
Sakura FC'nin kurucusu Akira-chan'nın kişisel sevme nedenleri:
"Sakura'yı sevme sebebim bir çok karakterin aksine (Hinata gibi) kişilik bazında kusurlarının olması. Tamamen iyi huylu, utangaç bir karakter değil mesela. Bu kusurlarını fark edip gelişmeye çalışması çok hoşuma gidiyor. Mesela, fazla zeki değil ama çalışkan. Sakura'nın birinci hikayenin birinci kısmında iyi (hatta idare eder) bir ninja olduğunu pek kimse iddia edemez, lakin iyi olduğu konuların farkında ve bu yüzden başka konulara kendini yönlendirip gelişmeye çalışıyor. Genjutsu'da oldukça yetenekliyken kendini yabancısı olduğu bir alana, taijutsuya yönlendirdi ve bunda oldukça başarılı oldu.
Sadece ninja olarak değil duygusal olarak da gelişiyor, buna en güzel gösterge (hatta sebep) sanırım birinci kısımda, gözünde mükemmelleşmiş Sasuke'sinin bile yaralanıp ölebileceğini, acı çekebileceğini görmesi ve sevdiği insanları korumayabilmek istediğini fark etmesi gibi.
Bencil ve çevresindekilerin beklenti ve düşüncelerini anlamakta güçlük çekiyor. Okurların büyük bir kısmının ondan nefret etmesi bu doğallığı, nefret edilebilirliği, hatalar yapan, kusurlu bir karakter oluşu yüzünden. Hepimizin arkadaş grubunda bir kereliğine bile olsa varolmuş sığ, görünüşleri yüzünden insanlardan hoşlanan, basit bir hayat yaşamak isteyen, çocuksu ve deneyimsiz kız tipi. Fakat yavaş yavaş olgunlaşıyor ve onu bu yüzden seviyorum.

Ayhi'nin fikirleri:
"
Spoiler:
Bende şu resmi paylaşmak istedim. Neden bunu paylaştım...
Hani ilk başlardaki çocuk gibi(çocuktu gerçi) bencilce, düşüncesizce davranan, "Sasuke Sasuke" diye dolanan bir Sakura vardı ya! Bir çoğumuz belkide Sakura'yı o yüzden itici bulmaya başladık. Sonrada o, bir türlü kurtulamadığımız bir etiket gibi üzerimizde kaldı sanki diye düşünüyorum.
Koyduğum bu manga sayfasın da; Hinata'nın Pain e saldırıp yaralanması ve akabinde Naruto'nun Kyuubi moda geçip Pain'i kovalamasından sonra ki; Sakura'nın ve diğerlerinin konuşmaları var.
Dikkat edin... Sakura şu durumda bile, gayet aklı başında bir şekilde ne yapılması gerektiğini söylüyor. Bir taraftan Konoha halkını düşünüyor(Kyuubi'nin yada Naruto'nun köyden birine zarar vermemesi için) Hinata'yı düşünüyor(bu da doğru) Naruto'ya yardım etmekten bahsediyor. Yamato'ya mutlaka ulaşmalıyız diyor.(doğal olarak)
Bunu nasıl yorumlamak lazım sizce... İyi niyetli ve ne yapması gerektiğini bilen biri var. Ben şimdi buradan bakınca şeytani biri olarak göremiyorum Sakura'yı. Ha melek olur mu onu bilmem.

Bilmiyorum bence Sakura'da bir değişim olmuş. Ha bazen hatalar yapmıyor mu? Yapabiliyor... Aşk denen şey kuvvetli bir iticidir! Hinata'da da gördük bunu... Byakuganıyla Pain dövüşünde izlediği Naruto'yu, sevdiğinden dolayı çılgınca ve düşüncesiz bir şekilde Pain'e hücüm etmedi mi? Gerçi bu düşüncesizlikleri Naruto'da yapan çok oluyor. Gerçi kimine göre bu düşüncesizlik değil. Bakış açısına göre çok farklı yorum çıkartırsın... Bu durumlara göre aslında manga renkleniyor ve şekilleniyor. Yani bu da, işin güzel tarafı oluyor bence.

Yani benim kişisel fikrime göre şu anki Sakura sevdiğim bir karakter. Naruto'da işlenen çok güzel bir taraf var, ben en çok onu severim. Buralardan hayata dair güzel mesajlar verilebiliyor. Karaktarlerin belli gelişimleri olur, kişilik anlamında. Zamanla yaşananlar neticesinde çoğu kişi belli bir olgunluğa sahip olmaya başlıyor. Sakura'nın da medikal bir shinobi olarak eski haline göre gelişmediğini söylemek benim açımdan pek mümkün görünmüyor. Ben Sakura'yı seviyorum."
Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
Bu mesaja teşekkür edenler (11 kişi): Frankysuuuupaaarr, LaNKiNS, Akira-chan, linwë, bloom_sasusaku, Strawberry, Monkey D. Luffy, Asakura Hao, mangaka_sym, O'clock, Zaraki_NanoLy

Hinata Rocks bu yazının üstüne diyecek bir şey bulamıyorum... Çoğu hisse tercüman olmakla kalmayıp olayları ilk seriyi de katarak güzelce açıklayıvermişin...
Umarım Naruto hala daha bu kızın peşinden koşmaya kalkmaz... Böyle bir durumu görmek istemiyorum...
Umarım Naruto hala daha bu kızın peşinden koşmaya kalkmaz... Böyle bir durumu görmek istemiyorum...

Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Hinata Rocks
yazıyı okumadım açıkçası spo yememek için
ama ben sevmiyorum sakura yı gereksiz bir karakter bence
sasuke nin peşinden koşmak dışında yaptığı hiçbirşey yok kızın işe yaramazın teki
o nedenle sevmiyorum bu kızı.haa nefret etmiyorum henüz ama sevmiyorum
yani kısaca umrumda değil dedim
ama ben sevmiyorum sakura yı gereksiz bir karakter bence
sasuke nin peşinden koşmak dışında yaptığı hiçbirşey yok kızın işe yaramazın teki
o nedenle sevmiyorum bu kızı.haa nefret etmiyorum henüz ama sevmiyorum
yani kısaca umrumda değil dedim

Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): Orihime, Zaraki_NanoLy
Cidden çok güzel bir analiz olmuş takdir ettim. Benim Sakura'ya karşı bir düşüncem yok ancak söylediğin o bencillik kelimesine çok yakıştığına inandığım bir karakter. Çok dikkat etmezdim kendisine söylediklerine yan karakter gözüyle baktım hep. Ancak Naruto'ya gidip "sahte" ilanı aşkını yapınca çok sinirlenmiştim. Bir insanın duygularıyla bu kadar oynanabilir mi? Zaten genel olarak o takım içinde acı çekiyor Naruto kalkıp bunu bu şekilde uzatması ve sonra yapamayacağını bile bile Sasuke'yi öldürmeye gitmesi içten yine Naruto'nun onu kurtarmaya geleceğinden emin izlemini yarattı bana. Gerçekten antipatik bulduğum tek sahnesi buydu açıkçası. Diğer yerlerde Tenten'den farksız bir karakter benim için.

Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): Zaraki_NanoLy, Hinata Rocks
Hinata Rocks, spoiler sebebi ile başlığın açıklama kısmına spoiler yazısı koydum. Lütfen spoiler vermemeye dikkat edelim
Analiz çalışman harika olmuş. Anti Sakura FC katılmadıysan mutlaka bekliyorum. Hatta bu analiz çalışmanı da eklemek isterim
Shippuuden' e başlarken ilk bir kaç bölümde tamam hatun düzeldi falan dedik. Daha iki yada üç bölüm geçti Naruto' ya vurmaya başladı. Naruto' ya vurunca sinir oluyorum zaten. İki seri boyunca hiç bir işe yaramadı, yaramayacak, yarayamayacak... Nefretimizsin sakura...

Analiz çalışman harika olmuş. Anti Sakura FC katılmadıysan mutlaka bekliyorum. Hatta bu analiz çalışmanı da eklemek isterim

Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Hinata Rocks
Sakura klasik naruto'nun konu kıtlıüı çektiği dönemlerde aşk üçgenine rahatça çevirilerek takipçileri oyalamaya yönelik üretilen niteliksiz bir karakter, başından beri hiç bir yeteneği yoktu sırf bir kısım insan sevdi diye ileriki serilerde abartıldı yok kayaları parçalıyor ağaçları yarıyor felan ama hepsi hikaye yıllarca doğru düzgün bi tekniği olmadan şans yada fedakarlıklarla ölümden kurtulan kızmız ne hikmetse tsunade nin yanında bi anda herşeyi öğrenmeye başlayıp kayaları parçalıyor. Farkettiyseniz ilk bölümlerde çoğu izleyici sakura nın sasuke ile olan ilgisini merakla izleyip naruto daha fedakar bu adamda ne buluyor keşke şu vs bu olsa diye düşünüp tartışmıştır.Onun haricinde bir kaç bölüm dışı kahramanlığa soyunmasını saymazsak gereksiz bir karakterdir insan Ino' yu felan ön plana çıkarır kızın hiçolmazsa başından beri yeteneği var değil mi?
Son olarak benim için TonTon neyse Sakura da o kadar değerlidir.
Son olarak benim için TonTon neyse Sakura da o kadar değerlidir.
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): sususi240
Yorumlarınız için teşekürler. Keşke sevenlerini de görsek burda yoksa burası yakın zamanda direk antisakura fc'ye dönüşecek bir anlamı kalmayacak.
@Naoki İrie
tabi ki FC'ye alıp yazımı kullanabilirsin, zaten resim falan da paylaşmıştım ben orda gibi hatırlıyorum.
@Rukia
Şimdilik sadece sevmiyorsan muhtemelen Shippuuden ilerledikçe tiksiniceksin
@frtztrk
Neyse sevenlerinden de yorum bekliyoruz
@Naoki İrie
tabi ki FC'ye alıp yazımı kullanabilirsin, zaten resim falan da paylaşmıştım ben orda gibi hatırlıyorum.
@Rukia
Şimdilik sadece sevmiyorsan muhtemelen Shippuuden ilerledikçe tiksiniceksin

@frtztrk
Spoiler:
Neyse sevenlerinden de yorum bekliyoruz


Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): pretty-chan
1. sayfa (Toplam 24 sayfa) [ 240 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |