Nishiki Tamago |
Yazar
Mesaj
Malzemeler(4 kişi için)
6 Hard-boiled Eggs, 2 Sugar Tablespoons, 1/2 Salt Teaspoon
6 haşlanmış yumurta-rafadan olmayacak, sert olacak yani xD, 2 yemekkaşığı tuz, yarım çay kaşığı tuz.
The recipe is really easy and quick to make.
kolay diyor ama bakalım yapabilen olacak mı xD
1) Shell the eggs and divide the yolks from the whites.
yumurtaların kabuklarını soyun ve sarılarını beyazlarından ayırın.
2) Put the whites, half the sugar and half the salt in a small electric mixer and mince it thoroughly.
Yumurtanın beyazlarını, şekerinizin ve tuzunuzun yarısını bir mixer'e koyup iyice parça pinçik ediyoruz malzemelerimizi
3) Do it again with the yolks and the the remaining salt and sugar.
ardından o karışımı ayırıp, mixere yumurtanın sarılarını ve kalan şekerimiz ile tuzumuzu koyup aynısını yapıyoruz.
4) On a square pan of 15 cm, spread the whites mixture. Use a spatula or a spoon and try to make it even.
Evinizde kare şeklinde kap var mıdır bilmiyorum, bizde yok, her neyse varsa ona beyaz karışımı şekilli bir şekilde yayıyoruz. kaşık ya da spatula kullanabilirsiniz şekil vermek için.
5) On top of the albumens spread the yolk mixture so that your cake has now two different colours ^_^ You could also follow your own ideas to personalize its design.
Beyaz karışımın üstüne sarı karışımı dağıtıyoruz, bravo çift renkli bir kekiniz?! oldu xD renklerin falan dizaynını kafanıza göre de yapabilirmişsiniz bu arada.
6) Now let's cook it! Pour water into a pot that can contain the pan and boil it. Then place the pan with the cake in the water for about 5 minutes at medium heat, covering the casserole with a lid.
To avoid the cake being wetted by the condensation put a white cotton cloth between the lid and the casserole (a handkerchief is ok).
Hadi şimdi pişiriyoruz, karışımı yaydığımız kabı içine alabilecek bir şey buluyoruz, tencere olur çömlek olur artık ne olursa, onun içini suyla dolduruyoruz, sonra kabımızı suyun içine yerleştirip orta ateşte 5 dakika bırakıyoruz, kapak gibi birşeyle kapatırsanız iyi olur yani kabı değil tencerenin tamamını kapatacaksınız. Kabımızdaki karışımın yoğunlaşma yüzünden ıslanmaması için kapak ile tencere arasına pamuklu beyaz bir kumaş ya da bez mendil koyuyoruz.
7) Let the cake cool down and then cut it into eight slices. Put two slices into each plate and decorate it as you like.
Kekimizi soğutmaya bırakıyoruz ve ardından 8 parçaya(9 da olur, ama 10 olmaz.) bölüyoruz. Her tabağa ikişer parça koyup küçük sürprizler katabilirsiniz yanına xD
8) itadakimasu!
alıntıdır, sadece çeviri yaptım.
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 4 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |