Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Anime Manga Forum -> Müzik, Sinema, TV ve Kitap -> Sanatçılar
 
Yazar
Mesaj
Exit
Misafir

Avatar





Avatar
Exit
Misafir
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder



Iron Maiden, bir ingiliz Heavy Metal grubudur. Heavy Metal müziğinin ve bir alt dalı olan New Wave Of British Heavy Metal’in önemli temsilcilerindendir. West Ham United taraftarı olup futbol oynamak isteyen Steve Harris daha sonra aldığı bas gitarı ile müzik yapmaya karar verir. 1973’te Gypsy’s Kiss ve 1974’te Smiler adlı gruplarda çalan Harris daha sonra müzikal farklılıklar nedeniyle kendi grubunu kurmak ister. 1975’te Iron Maiden kurulmuştur. Bir çok kadro değişikliğinden sonra 1978’te Steve Harris (Bas gitar), Dave Murray (Gitar), Doug Sampson (Bateri) ve Paul Di’Anno (Vokal) olarak çekirdek kadroyu oluştururlar. Bu sırada da konserler vermeye devam etmektedirler. New Wave Of British Heavy Metal yani «İngiliz Heavy Metali’nin Yeni Dalgası»nın en önemli temsilcisi oldular. Punk altyapısı altında ürettiği mistik metalle kısa sürede başarılı oldular. O yıllarda patlayan punk fırtınası nedeniyle, plak şirketleri Iron Maiden’ın müziğine müdahale etmek istemiş, ancak başarılı olamamıştır. Topluluk 1979’da kendi olanaklarıyla hazırladığı The Soundhouse Tapes’ adlı EP’yi satışa sundu ve 5000 kopya sattı. İlk 5000’lik satışın ardından Century Media’dan gelen 20.000 kopyalık ikinci baskı teklifini reddetmişlerdir. İkinci gitar arayışlarına devam eden grup Dennis Stratton ile anlaştılar. Davula ise Clive Burr geldi.

Paul Di’Anno dönemi

1980’de kendi adlarını taşıyan ilk albümleri Iron Maiden piyasaya sürüldü. Kapağında Derek Riggs tarafından herhangi bir punk albümü için çizilmiş bir karakter vardır. Bu daha sonra grubun maskotu Eddie olacaktı. Albüm Harris’in bestelediği melodik gitar yürüyüşleriyle ve Paul Di’Anno’nun «serseri» vokali ile dikkat çekmiştir. İlk şarkı Prowler, Di’Annonu sözlerini yazdığı duygusal Remember Tomorrow ve bir hayat kadının anlatıldığı Charlotte The Harlot albümde dikkat çekmekteydi. Turne esnasında yine müzikal farklılıklar yüzünden Dennis Stratton gruptan ayrılıp Dave Murray’nin eski grup arkadaşı Adrian Smith, Maiden’e katıldı. 1981’de Killers albümünü çıkaran grup ilki kadar büyük bir başarı sağlayamadı. Yine de konserlerin vazgeçilmez şarkısı Wrathchild, Edgar Allan Poe’dan etkilenerek yazdıkları Murders In The Rue Morgue dikkat çekiyordu. Turnede ise kendini iyice alkole veren Paul Di’Anno grupla anlaşamayıp ayrıldı. Yerine ise Samson grubunda Bruce Bruce adı ile şarkı söyleyen Bruce Dickinson alındı.

Efsane Dönem

1982’de Heavy Metal’in en önemli albümlerinden biri olan The Number of the Beast piyasaya sürüldü. Grup bir anda satanizm suçlamalarıyla medyanın ilgisini topladı. Ancak Harris bu şarkıyı gördüğü rüyalar hakkında yazmıştı. Bruce Dickinson’ın çok ince tonlara çıkabilen muhteşem sesi sayesinde -ki bu ses yüzünden kendisine «air raid siren» (hava saldırı alarmı) denilmiştir- ve grup içindeki uyumun artmış olması sonucu büyük bir başarıya ulaştılar. Bu albümden sonra Clive Burr yerini Nicko McBrain’e bıraktı ve grup uzun süre bu kadroyu korudu. 1983’te dördüncü albüm Piece of Mind çıktı. Albümdeki The Trooper adlı parça büyük ilgi topladı ancak İngiliz Milliyetçiliği suçlamalarını da beraberinde getirdi. Ancak şarkının asıl teması savaşın anlamsızlığıydı. Maiden hiç durmadan 1984’te Powerslavei yayınladı. Bu albümden de Aces High ve 2 Minutes To Midnight gibi hitler çıkmıştır. Bir turne - bir albüm diye devam eden Maiden 1985 yılında tüm zamanların en iyi konser albümlerinden biri olarak gösterilen Live After Death’i piyasaya sürdü. 1986’da Somewhere in Time albümü geldi ve bu albüm büyük tartışmalara yol açtı. Albüme önce Bruce Dickinson akustik bir albüm önerisi getirdi ancak bu Steve Harris tarafından kabul edilmedi. O yüzden Dickinson hiçbir şarkı yazımına katılmadı. Ayrıca ilk kez Iron Maiden tarihinde (1977’de yapılan bir konser dışında) keyboard kullanıldı ve Maiden fanatiklerinin pek hoşuna gitmedi. 2 sene sonra 1988’de Seventh Son of a Seventh Son adlı konsept albüm çıktı. Rock müziğinde popülerliğinin en üst döneminde piyasaya sürülen bir albüm birçok kişinin Maiden ile tanışmasının yanısıra çok büyük satış rakamları yakaladı. Ancak Bruce Dickinson, yapmak istedikleri konsepti tam anlamı ile başaramadıklarını, aynı sene çıkan, Queensryche’ın Operation Mindcrime adlı konsept albümünün çok daha başarılı olduğunu söylemiştir.


Değişim

Steve Harris büyük başarının ardından köklere dönüp Killers tarzı bir albüm yapmak istiyordu ancak gitarist Adrian Smith geri dönüşün gereksiz olduğunu düşünmüştü ve gruptan ayrıldı. Yerine Bruce Dickinson ile çalışan Janick Gers geldi. 1990’da çıkan No Prayer for the Dying albümü diğer albümlere göre zayıf kaldı. Buna rağmen Bring Your Daughter… To The Slaughter single’ı büyük başarı elde etti. İki sene sonra ise Fear of the Dark bu albümün daha üstünde bir başarı sergiledi ve albümle aynı ada sahip şarkı bir Maiden klasiği oldu. Ancak sorunlar bitmiyordu. Solo kariyerine ağırlık vermek isteyen Bruce Dickinson, Steve Harris ile bitmeyen tartışmalar yaşıyordu ve gruptan ayrıldı. Yeni vokalist ise Blaze Bayley olmuştu. Blaze iyi bir vokalist olmasına karşın, Bruce Dickinson gibi bir efsanenin yerini doldurmak zorundaydı ve hep bu yüzden fanlar tarafından önyargı ile yaklaşıldı. 1995’te çıkan The X Factor yine iyi bir başarı kazandı. Steve Harris’in ruh hali yüzünden çok karanlık bestelerden oluşmuştu. 1996’de Best Of The Beast adlı toplama çıkaran grup yeni bir şarkı olan Virus’ü grubu hep eleştiren basına armağan ettiler. 1998’te grubun satışlar bakımından o güne kadarki en başarısız albümü olan Virtual XI piyasaya çıktı. Bu albümün ardından çıkılan Virtual XI dünya turnesi kapsamında Iron Maiden İstanbul’da Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 7 ve 8 Eylül 1998 tarihlerinde iki konser vermiştir. 1999’da Bruce Dickinson’ın gruba dönmesi üzerine Blaze Bayley gruptan ayrıldı. Bruce Dickinson ile birlikte Adrian Smith de gruba geri geldi.


Son Dönem

Bu kadroyla olan ilk albüm Brave New World 2000’de çıktı ve büyük bir ilgi ile karşılandı. Maiden hiç durmadan konserler verdi. Daha sonra Best Of’lar, Box Set’ler, Konser CD’leri ve DVD’ler piyasa sürdüler. Bu sırada da 2003 tarihli Dance of Death albümü çıktı ve bu albüm de ötekiler gibi büyük bir başarı kazandı. Grup Ekim 2004 ve Eylül 2005 tarihleri arasında yalnızca ilk dört albümlerinden şarkılar çaldıkları Early Years adında bir turneye çıktı. Topluluk, 2006 yılında The Reincarnation of Benjamin Breeg single’ını ve ardından da A Matter of Life and Death albümünü yayınladı ve ardından da başarılı bir Avrupa turnesine çıktı. Avrupa turnesinin ardından Iron Maiden, 9 Mart 2007’de Birleşik Arap Emirlikleri’nde dördüncüsü düzenlenen Dubai Desert Rock Festivali’nde esas grup olarak sahne aldı. Ayrıca 17 Mart 2007 tarihinde Hindistan’ın Bangalore şehrinde verdikleri konserle de Hindistan’da konser veren ilk heavy metal grubu oldular.

Diskografi

BEST OF
1996 - Best Of The Beast (2CD)
1998 - A Tribute To Iron Maiden - A Call To Irons
1999 - Ed Hunter (2CD)
2002 - Eddie's Archive - 6CD - Limited Edition Boxset
2002 - Eddie's Archive - Beast over Hammersmith
2002 - Edward the Great

LIVE
1980 - Live!! + 1
1981 - Live In Reggio Emilia - 31 Mars 1981
1981 - The Big Heat Celbration- Tokyo 24 mai 1981
1982 - Live Usa - 24 avril 1982
1982 - New York Palladium - 29 juin 1982
1985 - Live After Death (2CD)
1985 - Live After Death (Bonus Disc)
1990 - Come On Copenhagen! - 5 Novembre 1990
1992 - Live At Donnington (2CD)
1993 - A Real Dead One
1993 - A Real Live One
1999 - Bercy '99 - Ed Hunter tour - 9 septembre 1999
2000 - Live at Dynamo Open Air - 3 juin 2000
2000 - Live At Roskilde 2000
2000 - Live At Stockholm Stadium
2002 - Live in Rock in Rio III
2003 - Live in Bercy - 25 juin 2003
2003 - Roskilde Live 2003 (Radio Record)

STUDIO
1979 - The Soundhouse Tapes
1980 - Iron Maiden
1980 - Iron Maiden (Bonus Disc)
1981 - Killers
1981 - Killers (Bonus Disc)
1982 - The Number Of The Beast (A-Remastered-1998)
1982 - The Number Of The Beast (Bonus Disc)
1983 - Piece Of Mind
1983 - Piece Of Mind (Bonus Disc)
1984 - Powerslave
1984 - Powerslave (Bonus Disc)
1986 - Somewhere In Time
1986 - Somewhere In Time (Bonus Disc)
1988 - Seventh Son Of A Seventh Son
1988 - Seventh Son Of A Seventh Son (Bonus Disc)
1990 - No Prayer For The Dying
1990 - No Prayer For The Dying (Bonus Disc)
1992 - Fear Of The Dark
1992 - Fear Of The Dark (Bonus Disc)
1995 - The X Factor
1998 - Virtual XI
2000 - Brave New World
2003 - Dance Of Death

SINGLES
Running Free
Sanctuary
Woman In Uniform
Twilight Zone
Purgatory
Run to the Hills
The Number Of The Beast
Flight of Icarus
The Trooper
2 Minutes To Midnight
Aces High
Running Free (Live)
Run to the Hills (Live)
Wasted Years
Stranger In A Strange Land
Can I Play With Madness
The Evil That Men Do
The Clairvoyant
Infinite Dreams
Hloy Smoke
Bring Your Daughter… To The Slaughter
Be Quick Or Be Dead
From Here To Eternity
Wasting Love
Fear Of The Dark (Live)
Hallowed Be Thy Name (Live)
Man On The Edge
Lord Of The Flies
Virus
The Angel And The Gambler
Futureal
The Wicker Man
Out Of The Silent Planet
Run To The Hills (Yeni baskı)
Wildest Dreams
Rainmaker
No More Lies
The Number Of The Beast (Yeni baskı)
The Trooper (Yeni baskı)
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
Different World

DOWNLOAD



meraklısına..

En Yukarı Git
 
27 Nis 2009 18:54, Değiştirme: 28 Nis 2009 18:22 (Toplamda 3 kere)
shinin.midori
Mangaka
Mangaka



Yaş: 32
Kayıt: 13 Hzr 2008
Mesajlar: 1,155
Tanıtımlar: 19
Favori Anime & Manga: Baccano!, Durarara!!
Teşekkür: 90

Durumu: Çevrimdışı

shinin.midori
Mangaka
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi
Alıntıyla Cevap Gönder
iron maiden severim ama maiden heaven cover albümündeki fightstar - fear of the dark'ı bütün iron maiden şarkılarına tercih ederim Gülücük Dağıtıyor

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
27 Nis 2009 18:59
Exit
Misafir

Avatar





Avatar
Exit
Misafir
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
iron maiden sevilmez mi. benim en favorim 2 minutes to midnight

En Yukarı Git
 
27 Nis 2009 19:21
hibertansiyar
Mangaka
Mangaka



Yaş: 33
Kayıt: 05 Mar 2008
Mesajlar: 1,136
Nerden: Cyberworld
Teşekkür: 89

Durumu: Çevrimdışı

hibertansiyar
Mangaka
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
iron maiden ve lirik sözleri.. iron maiden hakkında söylenecek o kadar çok şey varken, bunları biraraya getirmek çok zor.
en azından şimdilik söyleyebileceğim; "up the irons" olabilir.
bu arada en sevdiğim albümlerinin başında;
the number of the beast ve powerslave gelir. ardından somewhere in time ve killers ve de x factor.. diye gelir.
iron maiden'ı anlayabilmek. (zamanında bu konu hakkında bir makale yazmıştı tmg)

edit: çok komik bir rastlantı, iron maiden başlığını görünce atladım hemen yazmaya ve üzerimde iron maiden t-shirt'ü.. garip.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Anime Listesi  
27 Nis 2009 19:58
artemis entreri
Otaku (Level 3)
Otaku (Level 3)



Yaş: 31
Kayıt: 26 Mar 2008
Mesajlar: 227
Cinsiyet: Erkek
Nerden: Issız bir ada
Teşekkür: 27

Durumu: Çevrimdışı

artemis entreri
Otaku (Level 3)
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
Öncelikle paylaşımları için arkadaşıma teşekkür ediyorum hoş olmuş megadeth ve iron maiden gibi bir döneme damga vuran grupları paylaştığı için..

Pek bir şey söyleyemem maiden hakkında ne kadar övsem az olur..Steve harris muhteşem bir gitarist..Bruce inanılmaz bir vokal ve inanılmaz bir insan...Diğer grup elemanlarıda öyle..Başta Fear of the dark ve Dance of death olmak üzere tüm şarkıları şiddetle önerilir..


En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger  
03 May 2009 2:12
light_misa
Otaku (Level 1)
Otaku (Level 1)



Yaş: 25
Kayıt: 07 May 2009
Mesajlar: 31
Favori Anime & Manga: Death Note
Cinsiyet: Kız

Durumu: Çevrimdışı

light_misa
Otaku (Level 1)
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
tek kelime ile süper başka ne denile bilir ki

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
10 May 2009 19:15
Noxeon
Otaku (Level 3)
Otaku (Level 3)



Yaş: 32
Kayıt: 01 Oca 2009
Mesajlar: 149
Favori Anime & Manga: Death Note
Cinsiyet: Erkek
Nerden: Istanbul/Tekirdağ/Frankfurt/New Orleans/Kyoto
Teşekkür: 1

Durumu: Çevrimdışı

Noxeon
Otaku (Level 3)
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
666 the # of the beast X)
güzel paylaşım


Spoiler:
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger  
10 May 2009 19:23
Kagura
Otaku (Level 3)
Otaku (Level 3)



Yaş: 24
Kayıt: 28 Eyl 2011
Mesajlar: 216
Favori Anime & Manga: One Piece, Gintama
Nerden: Kabuki-cho
Teşekkür: 72

Durumu: Çevrimdışı

Kagura
Otaku (Level 3)
Iron Maiden Biyografi+Diskografi Konu: Yanıt: Iron Maiden Biyografi+Diskografi
Alıntıyla Cevap Gönder
Konserine gidemediğim için içim yandı resmen Üzgün ya da Ağlıyor fear of the dark, the trooper, aces high, run to the hills şiddetle tavsiye edilir.

Eski nick: Konoha no Kiiroi Senkoo
En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Anime Listesi  
07 Ağu 2013 10:10
 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 8 mesaj ]  

 
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız