Yemek Tarifleri Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Sonraki |
Yazar
Mesaj
"Len bende salata diyince bişi sandıydım" salatası...
(4 kişilik)
3 büyük boy domates
3 büyük boy salatalık
1 büyük boy kuru soğan
1 kıvırcık
zeytinyağı
sirke
maydonoz
kekik
pul biber
tuz
Domates, salatalık, soğan, maydonoz, kıvırcık mıvırcık hepsini yıkayıp arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Hepsini büyükçe bir çukur salata tabağına doldurun. baharat ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Sonra üstüne yine arzu ettiğiniz kadar "SIZMA" (tekrar ediyorum, "SIZMA") zeytinyağı ekleyin. Sakın riviera zeytinyağı kullanmayın. Riviera yağ yemekliktir. Biraz daha karıştırın. Bol ekmekle bana bana yiyin. Damak zevkinize göre üstüne limon suyu ya da nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
(4 kişilik)
3 büyük boy domates
3 büyük boy salatalık
1 büyük boy kuru soğan
1 kıvırcık
zeytinyağı
sirke
maydonoz
kekik
pul biber
tuz
Domates, salatalık, soğan, maydonoz, kıvırcık mıvırcık hepsini yıkayıp arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Hepsini büyükçe bir çukur salata tabağına doldurun. baharat ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın. Sonra üstüne yine arzu ettiğiniz kadar "SIZMA" (tekrar ediyorum, "SIZMA") zeytinyağı ekleyin. Sakın riviera zeytinyağı kullanmayın. Riviera yağ yemekliktir. Biraz daha karıştırın. Bol ekmekle bana bana yiyin. Damak zevkinize göre üstüne limon suyu ya da nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
Hasanfefer
Malzemeler:
2-3 adet domates
Bolca sıvı yağ...
Hazırlanışı:
Domasteslerin kabuklarını soyup dilimleyin sonra da yağ gölünün içine atın. Yağı hafif ocağa doğru tutun çıkan bir metrelik ateşi izleyin.
Ne diyeceksiniz bu. Yemek değil görsel şölen aslında. Yıllar önce izbe bir yerde kalırken bir arkadaşımla -ki kendisi en sevdiğim dostumdur- yaptığımız bir şeydi. Ama sefillik örneği diyebilirim. Sadece evde domates ve yağ olmasından kaynaklanan bir şey. Hadi domastesleri kızartıp yiyelim diye başlayan bir macera idi. Sonra yağ yakma meselesi aklımıza gelince ki bir karade eminim filim ya da yemek programı olsun yakan adamları görmüşsünüzdür. Bizde etkilendik bu sahnelerden ve deneyelim dedik fakat işin ucunu kaçırıp devasa bir şey çıkarabilmek için bol miktarda yağ yaktık. Müthiş bir ateş çıkıyor 1 metre yukarıya çıkardığımız bile oldu.
Sonra ismini Hasanfefer koyduk. Nerden geliyor bu isim derseniz eminim aranızda bilen vardır. Bugs Bunny çizgilerinin birinde bir Alman yemeği vardı: Hasenpfeffer . Tavşan eti ile yapılıyormuş. Aynı çizgide Bugs Bunny elinde havuç kıtlatarak yerken soruyordu: "Ne yapıyorsun kardiş?" diye diğeride cevap veriyor Hasanfefer... İşte ordan aklımızda kalmıştı. Bizde bu olsun ismi dedik.
İlkinde itiraf etmeliyimki açlıktan oturup bir güzel o yanmış domatesleri yedik. Sonra ne yazık ki oyun haline geldi bizim için bu. Ne yapalım? Hadi Hasanfefer yapalım. Tamam bu sefer daha çok yukarı çıkaralım ateşi... deyip kendimizce eğlenip durduk. Ne eğlence ama ... ...
Sakın evde denemeyin özellikle ailesi ile oturanlar tavan ve ocak hiç hoş olmuyor. Başınıza iş alırsınız. Tabi bizde yaptıklarımızın sonucunu görünce (tavan ve ocak berbat olmuştu) bir süre sonra üzüldük. Bir de oturup ikisini temizleyip durduk...Birbirimize suç bulduk sonra... Koca koca adamlarız ama nelerle uğraşıyoruz ya
Malzemeler:
2-3 adet domates
Bolca sıvı yağ...
Hazırlanışı:
Domasteslerin kabuklarını soyup dilimleyin sonra da yağ gölünün içine atın. Yağı hafif ocağa doğru tutun çıkan bir metrelik ateşi izleyin.
Ne diyeceksiniz bu. Yemek değil görsel şölen aslında. Yıllar önce izbe bir yerde kalırken bir arkadaşımla -ki kendisi en sevdiğim dostumdur- yaptığımız bir şeydi. Ama sefillik örneği diyebilirim. Sadece evde domates ve yağ olmasından kaynaklanan bir şey. Hadi domastesleri kızartıp yiyelim diye başlayan bir macera idi. Sonra yağ yakma meselesi aklımıza gelince ki bir karade eminim filim ya da yemek programı olsun yakan adamları görmüşsünüzdür. Bizde etkilendik bu sahnelerden ve deneyelim dedik fakat işin ucunu kaçırıp devasa bir şey çıkarabilmek için bol miktarda yağ yaktık. Müthiş bir ateş çıkıyor 1 metre yukarıya çıkardığımız bile oldu.
Sonra ismini Hasanfefer koyduk. Nerden geliyor bu isim derseniz eminim aranızda bilen vardır. Bugs Bunny çizgilerinin birinde bir Alman yemeği vardı: Hasenpfeffer . Tavşan eti ile yapılıyormuş. Aynı çizgide Bugs Bunny elinde havuç kıtlatarak yerken soruyordu: "Ne yapıyorsun kardiş?" diye diğeride cevap veriyor Hasanfefer... İşte ordan aklımızda kalmıştı. Bizde bu olsun ismi dedik.
İlkinde itiraf etmeliyimki açlıktan oturup bir güzel o yanmış domatesleri yedik. Sonra ne yazık ki oyun haline geldi bizim için bu. Ne yapalım? Hadi Hasanfefer yapalım. Tamam bu sefer daha çok yukarı çıkaralım ateşi... deyip kendimizce eğlenip durduk. Ne eğlence ama ... ...
Sakın evde denemeyin özellikle ailesi ile oturanlar tavan ve ocak hiç hoş olmuyor. Başınıza iş alırsınız. Tabi bizde yaptıklarımızın sonucunu görünce (tavan ve ocak berbat olmuştu) bir süre sonra üzüldük. Bir de oturup ikisini temizleyip durduk...Birbirimize suç bulduk sonra... Koca koca adamlarız ama nelerle uğraşıyoruz ya
şiddet sorununu çözemiyorsa kesinlikle eksik kullandığındandır
Madem konu yemek maceralarından açıldı devam edeyim. Başka bir şehirde olan liseden kalma bir arkdaşımı ziyarete gitmiştim. Baktım üni.ye girince işin ucunu iyice kaçırıp şarapçı, keş bir adam olup çıkmış. Neyse çıkmadan bir şeyler yapalım dedik. Tavada bir şeyler yapıyordu bende yanında mutfakta oturup eskilerden bahsediyordum. Neyse sonra şarap şişesini alıp tavanın içine döktü. "Abi rezil olmasın sonra o" dedim. "Yok bir şey olmaz Emrecim, biz zaten Sivas'ta çok sefil, cahil kaldık" dedi. Tabi ben kahkahayı bastım. Arkdaşımın yaptığı işe mi söylediği sözüne mi yoksa mentalitesine mi güleyim bilemiyorum. Yıllardır bu saçma replik aklımdan çıkmadı. Her görüşümde kendisine hatırlatıp kızarttım filozofu .
şiddet sorununu çözemiyorsa kesinlikle eksik kullandığındandır
benden de bi tatlı tarifi
tatlının adı: ___ (istediğinizi diyebilirsiniz)
zorluk derecesi:yok öyle birşey çok kolay
malzemeler:
hazır puding
krem şanti
süt
bisküvi (pasta tavanı da kullanılabilir)
hazırlanış:
öncelikle hazır pudingimizi tencerenin içine boşaltıyoruz üzerine 2 bardak süt ekliyoruz... yok yok paketin arkasında ne kadar yazıyorsa o kadar.
orta ateşte pişmekte olan pudingimizi hızlı hızlı karıştırınız... pudingimiz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısınız 2 dk.
ya da içinizden geldiği kadar karıştırınız.
puding olduktan sonra tadına bakınız.
sonra pudingi soğuması için balkona koyunuz.
şimdi krem şantimize başlıyoruz:
1 paket ya da 2 patet krem şantiyi derin 1 kaba doşaltın üstüne paketin arkasında yazan kadar süt ekleyiniz
sonrasında mikselle ya da eliniz de ne varsa onunla hızlı hızlı karıştırınız...
kıvamından emin olduğunuz zaman tadına bakıp soğuması için buz dolabında beklemeze alınız...
şimdi tepsi gibi birşeyin içine biküvikeri sütle ıslatıp sık bir şekil de diziniz
(tabi pasta kabanı varsa ıslatmanıza gerek yok kabın içine koymanız yeterli.)
pudingimizin soğuyup soğumadına bakınız soğuduysa bir kaşıkla ya da başka birşeyle
bisküvinin üzerine nazikçe yayınız
artan pudingi ne yaparsanın yapın yemenizi tavsiye ederim.
sonrasında:
pudingin üzerine bisküvileri sıkça diziniz
buz dolabını açıp krem şantimizi çıkartınız eğer soğudu ise bi kaşık ya da başka birşey ile bisküvinin üzerine nazikçe yayınız...
yayma işelemini düzgünce yaptıktan sonra soğuması için bekletiniz
bekleyemezseniz yiyebilirsiniz (ama soğuk daha güzel oluyor)
dilerseniz üzerini sosla ya da meyveyle süsleyebilirsiniz....
afiyet olsunnnn!!!!!!
tatlının adı: ___ (istediğinizi diyebilirsiniz)
zorluk derecesi:yok öyle birşey çok kolay
malzemeler:
hazır puding
krem şanti
süt
bisküvi (pasta tavanı da kullanılabilir)
hazırlanış:
öncelikle hazır pudingimizi tencerenin içine boşaltıyoruz üzerine 2 bardak süt ekliyoruz... yok yok paketin arkasında ne kadar yazıyorsa o kadar.
orta ateşte pişmekte olan pudingimizi hızlı hızlı karıştırınız... pudingimiz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısınız 2 dk.
ya da içinizden geldiği kadar karıştırınız.
puding olduktan sonra tadına bakınız.
sonra pudingi soğuması için balkona koyunuz.
şimdi krem şantimize başlıyoruz:
1 paket ya da 2 patet krem şantiyi derin 1 kaba doşaltın üstüne paketin arkasında yazan kadar süt ekleyiniz
sonrasında mikselle ya da eliniz de ne varsa onunla hızlı hızlı karıştırınız...
kıvamından emin olduğunuz zaman tadına bakıp soğuması için buz dolabında beklemeze alınız...
şimdi tepsi gibi birşeyin içine biküvikeri sütle ıslatıp sık bir şekil de diziniz
(tabi pasta kabanı varsa ıslatmanıza gerek yok kabın içine koymanız yeterli.)
pudingimizin soğuyup soğumadına bakınız soğuduysa bir kaşıkla ya da başka birşeyle
bisküvinin üzerine nazikçe yayınız
artan pudingi ne yaparsanın yapın yemenizi tavsiye ederim.
sonrasında:
pudingin üzerine bisküvileri sıkça diziniz
buz dolabını açıp krem şantimizi çıkartınız eğer soğudu ise bi kaşık ya da başka birşey ile bisküvinin üzerine nazikçe yayınız...
yayma işelemini düzgünce yaptıktan sonra soğuması için bekletiniz
bekleyemezseniz yiyebilirsiniz (ama soğuk daha güzel oluyor)
dilerseniz üzerini sosla ya da meyveyle süsleyebilirsiniz....
afiyet olsunnnn!!!!!!
Yoko=
YoYoKo-Chan ya da ЕЛЧИН ^_^
Yakut yazmış:
tadı nasıldı peki?
yemeklerde çok yaygın olarak içki kullanılır türk mutfağında pek olmasada.
ben evde kendi damak zevkime göre ve o an canımın istediği şeylere göre evdeki çeşitli sebzeleri(havuç şart) julyen(uzun) doğrayıp bir miktar sıvı yağ eklenmiş kızgın tavaya atıp üstüne biraz zevkime göre tuz ve baharat ekleyip (kırmızı toz biber vazgeçilmezimdir) pişiriyorum.sebzelerin tadını salmaya başladığını düşündüğümde bir miktar viski ilave edip karıştırmaya devam ediyorum.pişmiş havucun ve viskinin tadı birleşince hoş bir tat veriyor.birkaç dakika sonra servise hazır hale geliyor
alkol kullanan arkadaşların deneyebiliceği bişi ^^
yemek yapmayı severim ama tarif hazırlamakta pek iyi değilim genelde o anki durumuma göre serbest stil çalışıyorum kafama ne eserse onu deniyorum
Bademli Kek (çok seviyorum bütün bi ömür bunu yiyerek yaşayabilirim )
malzemeler
bi paket margarin
üç su bardağı tozşeker
üç yumurta
yarım su bardğı süt
iki su bardağı un
bi paket vanilya
bi paket kabartma tozu
bi su bardağı bardağı dövülmüş badem
pudraşekeri
hazırlanışı
margarin, bi su bardağı tozşekeri mikserle 10-15 dakka çırpın. sonra yumurtaları ekleyin. süt ekleyerek çırpmaya devam edin. iyice bulamaç ettikten sonra un vanilya kabartma tozunu ekleyin. bi süre daha çırpın sonra bi su bardağı dövülmüş badem ekleyin. bademi ekledikten sonra dilerseniz çok az çırpın. kek kalıbını yağlayıp karışımı dökün. orta dereceli fırında yaklaşık bi saat pişirin. çıkardıktan sonra üstüne pudra şekeri serpin, dövülmüş bademle süsleyin. servise hazır, afiyet olsun.
malzemeler
bi paket margarin
üç su bardağı tozşeker
üç yumurta
yarım su bardğı süt
iki su bardağı un
bi paket vanilya
bi paket kabartma tozu
bi su bardağı bardağı dövülmüş badem
pudraşekeri
hazırlanışı
margarin, bi su bardağı tozşekeri mikserle 10-15 dakka çırpın. sonra yumurtaları ekleyin. süt ekleyerek çırpmaya devam edin. iyice bulamaç ettikten sonra un vanilya kabartma tozunu ekleyin. bi süre daha çırpın sonra bi su bardağı dövülmüş badem ekleyin. bademi ekledikten sonra dilerseniz çok az çırpın. kek kalıbını yağlayıp karışımı dökün. orta dereceli fırında yaklaşık bi saat pişirin. çıkardıktan sonra üstüne pudra şekeri serpin, dövülmüş bademle süsleyin. servise hazır, afiyet olsun.
08 May 2009 18:36
Xd XD arkadaşlar yemek tariflerinize baylıldım Yoko özellikle seninki en kolay gibi gözüküyor ama krem şantiyi sevmiyorum ben yine kendi stilimden puding yapmaya devam edeceğim :p
benim yaptığımın da bir püf noktası var onu da ekleyeyim
puding hazır olduğundan emin oldunuz, tamam.
çikolatalı dankekten iki dilim kesin. kasenin en altına bir dilimi koyun üstünü puding ile kaplayın sonra üstüne de diğer dilimi koyun ve soğumaya bırakın *-*
exit ya şöyle bir durum var ben böyle içindekiler kısmını okuyunca direk soğuyorum bu tür yemeklerden yumurta un margarin filan XD küçükken ne bulursam yerdim şimdi içindekileri öğrendiğim için hiç bir şey yiyemiyorum :p senin güzelim keki de yiyemeyeceğim gibi gözüküyor ama badem gerçekten harika bir tat veriyor her katıldığı şeye, bademli keki de ilk defa senden duydum eminim annem ve kardeşim bu tarife bayılacaklar ^^
benim yaptığımın da bir püf noktası var onu da ekleyeyim
puding hazır olduğundan emin oldunuz, tamam.
çikolatalı dankekten iki dilim kesin. kasenin en altına bir dilimi koyun üstünü puding ile kaplayın sonra üstüne de diğer dilimi koyun ve soğumaya bırakın *-*
exit ya şöyle bir durum var ben böyle içindekiler kısmını okuyunca direk soğuyorum bu tür yemeklerden yumurta un margarin filan XD küçükken ne bulursam yerdim şimdi içindekileri öğrendiğim için hiç bir şey yiyemiyorum :p senin güzelim keki de yiyemeyeceğim gibi gözüküyor ama badem gerçekten harika bir tat veriyor her katıldığı şeye, bademli keki de ilk defa senden duydum eminim annem ve kardeşim bu tarife bayılacaklar ^^
4. sayfa (Toplam 7 sayfa) [ 61 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |